Vali Ahmet Çınar gündemi değerlendirdi, sert konuştu

Vali Ahmet Çınar, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu, Zonguldak’ta yasalara uygun olmayan hiçbir çalışmanın hayata geçmediği vurgusu yaptı.

Projeleri hayata geçirmek adına devlet tarafından görevlendirildiklerini söyleyen Vali Çınar, hiçbir kaçak yapıya göz yummayacaklarını ve affetmeyeceklerini belirterek: ‘Kaale almayacağız. Hiçbir tarafımız olmaz, kayırmayız ve affetmeyiz. Bizim tarzımız ve anlayışımızda budur’ şeklinde konuştu.

‘BENİM İÇİN ONUR VE GURURDUR’

TBMM eski Başkanı ve Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan’ın ‘Türkiye’nin çok başarılı bir Valisine sahibiz ve projeleri beni heyecanlandırıyor’ sözlerini değerlendiren Vali Ahmet Çınar: “Sayın Köksal Toptan’a öncelikle teşekkür ediyorum. Böyle bir devlet büyüğünden güzel sözler duymak bizim için onurdur, mutluluktur ve bizi motive eder” dedi.

‘ESAS OLAN KANUNDUR’

Kanunlara uygun hareket ettiklerini ve Zonguldak halkına hizmet etmek için çalıştıklarını söyleyen Vali Çınar: “Bizler projeye yapmak, uygulamak ve devletin hizmetlerini yürütmek için görevlendirildik. Burada esas olan bir takım ruhu ile herkesle koordine olabilerek o sinerjiyi, bereketi yakalamak. Bu şehrin çok acil ihtiyacı var, çok merkezi alanlarda yapılması gerekenler var. Geç kalmış işlerimiz var. Dolayısıyla yöneticiler işi geçiştiriyorsa görevini yapmıyor demektir. Geçiştirmek kimseye yakışmaz. Kamunun, halkın ihtiyacı hakkı olan hizmetleri onlara sunmak esastır, doğru, onurlu, haysiyetli olan davranışta budur. Verilen hizmetlerden bazı kesimler biraz olumsuz etkilenebilir. Esas olan kanundur, kanunların uygulanmasıdır, bir yasak, kaçaklar varsa bunu engellemek bizim asli görevimizdir. Zonguldak halkına hizmet sunabiliyorsak doğru olan budur. Bunu tartışmaya gerek bile yok. Bunun haricinde kim ne söz ederse ya menfaati icabıdır ya da bilmediğindendir. Kaale almaya bile değmez” şeklinde konuştu. 

‘HİÇBİR TARAFIMIZ OLMAZ, KAYIRMAYIZ VE AFFETMEYİZ’

Kaçakla mücadele edeceklerini sözlerine ekleyen Vali Çınar: “Türkiye’de yıkılması gereken çok alanlar var. Biz bunların hepsini yıkmaya kalksak gerek Zonguldak’ta gerek başka illerde buna ne zaman yeter belki para da yetmez. Ama bunların bir kısmı çıkan yeni yasalarla beraber milli servet olarak değerlendirirsek temel kanunlara aykırı olmayan, vatandaşın da menfaatine olabilecek bazı durumların telafisi için çalışılıyor. Bir çok kaçak var. Dağın başına kaçak bir ev yapmışsanız bu belki 3-5 kişiyi etkiler, vicdanını sızlatır. Ama siz kamunun en güzel noktasına gelip de bir ev yaparsınız bu 600 bin kişinin vicdanını da sızlatır, hakka gasp olur. Öncelik esastır. En müdahalesi, öncelikli yıkılması, müdahale edilmesi gereken kaçak yapılar yada durumlardan başlamak esastır. Burada yasalara göre hareket ediyoruz. Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Devlet insanlara ekmek sağlamak için çaba sarf eder. Ama bir ekmek kaçak yollarla, başkalarının hakları gasp edilerek, şehrin en güzel alanları kirletilerek, işgal edilerek kazanılıyorsa bu dürüstçe birşey değildir. Hiçbir tarafımız olmaz, kayırmayız ve affetmeyiz. Bizim tarzımız ve anlayışımızda budur” dedi.  (HABER: GAMZE TAŞDEMİR)

Editör: Haber Merkezi