CHP Milletvekili CHP'li belediye başkanını eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un “Çok şanslısınız. MHP’li, AKP’li bir belediye başkanınız olsa şimdi camideydiniz” şeklindeki sözleri ile ilgili konuştu. 
Milletvekili Demirtaş, CHP’lilerin cami karşıtı olmadığını belirterek “O cümle sarf edilmeyebilirdi, işin açıkçası hoş olmamış” dedi.

Belediye Başkanı Bozkurt’un sözlerinin cımbızla çekildiğini ifade eden Demirtaş “Belediye Başkanının sözleri cımbızla çekilip yayınlanınca farklı bir anlam çıkmış. Anlam kayması yaşanıyor. Maksadını aşan bir biçimde olmuş, bizim böyle bir şeyi tasvip etmemiz mümkün değil. Belediye başkanımız camilerle ilgili Devrek’te çok önemli çalışmalar da yapıyor. CHP’li olarak vatandaşlarımızın ibadet etmelerine, camiye gitmelerine karşıtlığımız söz konusu değil. Ama cımbızla çekilip o cümle konulunca farklı bir anlama gidiyor. Ancak o cümle de sarf edilmeyebilirdi, işin açıkçası hoş olmamış” dedi.
Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ile ilgili Zonguldak İl Teşkilatı’ndan ya da Genel Merkez’den bir uyarı alıp almayacağı ilerleyen günlerde açıklanacak.(Haber-Ercan Demir)
 

Editör: Haber Merkezi