Hak-İş Konfederasyonu Zonguldak İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Başkan Yardımcısı Nihat Oruç,  Kanun üstünde kararname ile kadroya geçen Belediye şirketlerinde devam eden işçi toplu sözleşme görüşmelerine başladıklarını söyledi.

Oruç, Bartın-Kozcağız Belediye Belediyesi ile 3 ay önce 7. Ayın 1'i tarihi itibariyle geçerli olmak üzere bir sözleşme yaptıklarını ve işçilerin belli kazanımlar elde ettiklerini ifade etti.


Beycuma ve Elvanpazarcık belediyeleri ile müzakere görüşmelerinin başladıklarını ifade eden Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı Nihat Oruç şunları kaydetti.

"Hak-İş Konfederasyonu il Başkanı ve Hizmet İş Sendikası İl Başkan Yardımcısı olarak, belediyelerde şirket elemanları ile ilgili sözleşmelere başlamış bulunmaktayız. Kanun üstünde kararname ile kadroya geçen Belediye şirketlerinde devam eden işçi arkadaşlarımızın toplu sözleşme görüşmelerine başladık. Fakat görüşmelerimiz bugün dün itibariyle ve daha önce de Bartın-Kozcağız Belediye Belediyesi ile 3 ay önce biz 7. Ayın 1'i tarihi itibariyle geçerli olmak üzere bir sözleşme yaptık zaten. işçilerin haklarında, ikramiyelerinde ve  maaşlarında iyileştirmeler gibi belli zamları aldık. Bununla ilgili de dün Beycuma belediye başkanımızın vekalet eden Belediye Hasan bey ile görüşmeleri yaptık müzakerelere başladık. Bugünde Elvanpazarcık Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Uzun Başkanımızla da bugün müzakerelere başladık. Önümüzdeki hafta da inşallah avukatlarımız ile birlikte gidip toplu sözleşmeleri neticelendireceğiz inşallah. İnşallah işçi arkadaşlarımızın merakla beklediği toplu iş sözleşmelerini yapacağız.

Bunun devamında biliyorsunuz kamuda çalışan arkadaşlarımızla ilgilide herkes bir merak içinde. 10. Ayın 31'i itibariyle 2018'in 4 ayın 2'sinde kadroya geçen işçi arkadaşlarımız kamu çalışanlarımızın 2020 yılı 10.Ayın 31'i itibarıyla bunlarında çerçeve toplu sözleşmeyi sona ermektedir. 
Sona erdikten sonra da muhtemelen 11'inci ayın 1'i itibariyle bazıları bulunduğu kurumlarda toplu sözleşmelere dahil olacak, bazıları tekrar sıfırdan toplu sözleşme yapılacak. yılbaşı itibariyle deinşallah 10. Ayın 31 inden sonra gerekli iyileştirmeler maaşlar ikramiyeler, maaşlar, ikramiyeler, işçiler artık kamunun işçisi olarak kamuya hizmet eden kamu çalışanları olarak şirketlerden kurtulmuş olacaklar."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi