Zonguldak İl Genel Meclisi Eylül ayı üçüncü birleşim toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.Gündemin birinci maddesinde yer alan Birim Müdürlüklerinin kullanmadıkları toplam 1.470.000,00 TL ödeneğin, Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğünün “Yedek Parça, Menkul Mal Gayri Maddi Hak Alım Bakım ve Onarım Gideri ile Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımları” harcama kalemine aktarılması hususu görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

İç Denetçi Sinan AYAŞLI tarafından 2015 Yılı İç Denetim Programı kapsamında “Üstyapı ve Altyapı Yapım Yönetimi” denetim alanına yönelik uygunluk denetimi gerçekleştirildi. Denetim raporunun, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 38'inci maddesinin 5'inci fıkrası uyarınca, İl Genel Meclisinin bilgisine sunuldu.

Bilgilendirme raporunun okunmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Terzi ile CHP’li meclis üyesi Hayrettin Kartal arasında polemik yaşandı.Kartal, “Denetimciye eksik bilgi vermiş. 4734 sayılı kamu ihale kanunun 20. maddesi birinci fıkrasında yanlışlık var.İhale dosyalarında yanlışlıklar var. 74 dosyadan dokuz tanesini seçip bunlardan sadece bir tanesinin doğru olması demek 74 dosyanın sekiz ya da dokuz tanesinin doğru olduğunu gösterir. Yüz yıllık bir Özel İdare kurumuna, 11 müdürlüğü olan, Genel Sekreterliği olan İl Genel Meclisi olan bir kuruma yakışmıyor. Gelecekte bu yanlışlıkların düzeltilmesi anlamında dile getirdim” dedi.


İYİ İNCELEME YAPIN EKSİĞİMİZİ SÖYLEYİN

AK Parti il Genel Meclisi Grup Başkanvekili İsmail Terzi'de," Bu kurumun denetimi ile ilgili hazırlanan bir konu bunlar yanlış oluyor. Bunlarla ilgili geçmişte söylemiştik, bunları bilerek yapıyorlar, bazen de uydur gitsin bakamasınlar tavrında hazırlıyorlar.Bunların olmaması gerekir. Bu konuda muhalefetin eline de koz vermiş oluyoruz. Belki bahsettikleri gibi bir şey yok. Ama arkadaşlar ben de bile şüphe uyandırıyor.Bu raporlara bakamadığımız için şüphe oluyor.Bu raporları hazırlayan arkadaşlar burada yok. 2021 yılının dokuzuncu ayına girdik il Özel idare eden ve Köydesten yapılan yatırımlar var muhalefetteki arkadaşlar hiç bu yatırımları sormuyorlar.İl genelinde yapılan yatırımları hiç araştırmıyor musunuz. Bunları da araştırıp sorarsanız bize de yardımcı olmuş olursunuz"dedi.


MECLİS ÜYELERİ EKSİKLİĞİ SÖYLEMELİ
 

Kartal,İsmail Terziye yönelik cevabında; “Bunu muhalefet ya da iktidar anlamında dikkate alınsın diye söylemedim. Ortaya çıkan bir eksiklik varsa 31 il genel meclisi üyesi bu eksikliği dile getirmekle mükelleftir."dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi