AHMET TEKDAL VEFAT ETTİ

Kapatılan Refah Partisi'nin kurucu üyesi ve eski Genel Başkanı Ahmet Tekdal, 89 yaşında hayatını kaybetti.
Kapatılan Refah Partisi'nin Kurucu Üyelerinden olan ve bu partinin Genel Başkanlığını da bir dönem üstlenen siyasetçi; 20. Dönem Ankara Milletvekilliği de yapmıştı. Son olarak ise Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak siyaset hayatını sürdüren Tekdal,, Ankara'da tedavi gördüğü özel hastanede yaşamını yitirdi.

Eski Refah Partisi'nin Kurucu Üyelerinden olan Ahmet Tekdal'ın hayatını kaybetmesi milli görüş canım ya aslında üzüntüyle karşılandı. Özellikle de Necmettin Erbakan ile olan yakın dostluğu ile bilinen 89 yaşındaki Türk siyasetçi Ankara'da özel bir hastanede tedavi görmekteydi. 

Saadet Partisi İl Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Recep Horozoğlu , Ahmet Tektal'ın hayatını kaybetmesinden dolayı büyük bir üzüntü içinde olduklarını söyledi.
Recep Horozoğlu yaptığı açıklamada, "Milli Görüş Hareketimizin koca çınarlarından, Refah Partisi Kurucu Genel Başkanı, Saadet Partimizin Yüksek istişare Kurulu üyesi Muhterem Ahmet Tekdal ağabeyimiz Rahmeti Rahmana kavuşmuştur. Cenaze namazı Ankara Hacı Bayramı veli camiinde kılınarak Gölbaşı aile kabristanlığına defnedildi. Allah Rahmet eylesin. Makamı ali, mekanı cennet olsun inşallah..Refah Partisi kurucu genel başkanı oldu, Milletvekilliği ve bakanlık yaptı. İktidarda da muhalefette de emekliliğinde de halkla beraber ve halkın içindeydi. Mütevazi bir hayatı vardı. Hiç makam hırsı olmadı. İnsanlara hiç tepeden bakmadı. Mütevaziliği hayatından hiç eksik etmedi. Doğru bildiği yoldan  hiç ayrılmadı.Allah razı olsun. Mekanın cennet olsun büyük insan." İfadesini kullandı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi