GMİS YÖNETİMİ, KARADON’DA MADENCİYİ TİS HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Merkez Yönetim Kurulu ile şubeler yöneticileri, 13 Temmuz 2021 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi’nde çalışan maden işçilerini ziyaret ederek toplu iş sözleşmesi ile gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Ziyarete Genel Başkan Hakan Yeşil ile birlikte GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri katıldı.
GMİS Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız, “Sizleri Genel Maden İşçileri Sendikası ve şahsım adına sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Sizlerinde bildiği gibi 2021-2022 yıllarını kapsayan 29’uncu dönem toplu sözleşme süreci devam ediyor.  Yeraltı-yerüstü ayrımı yapmadan bu sözleşme sürecinde bizlere destek vermenizi istiyoruz. Gerçek enflasyonun yüzde 40’larda olduğu yerde,  Hükümetin açıkladığı rakamların kabul edilebilir tarafı yok” dedi.

HÜKÜMETİN SUNDUĞU BU TEKLİFİ KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUZ

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Hükümetin sunduğu teklifi kesinlikle kabul etmiyoruz. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Gün beraber olma günüdür.” dedi.

Yeşil şöyle konuştu; “Hükümetin kamu işçisi için verdiği teklif ilk 6 ay yüzde 9, ikinci 6 ay yüzde 5 artı enflasyon farkı, düşük ücretli arkadaşlara seyyanen zam.

TÜRK-İŞ Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu ve Başkanlar Kurulu olarak 17 maddelik bir teklif sunmuştuk. Teklifimizin sadece bir maddesi üzerinde teklifinize cevap verdiler. Bu da ücret maddesi.  Ciddiyetsiz bir teklif oldu. Birinci 6 ay var, İkinci 6 ay var ama üçüncü ve dördüncü 6 aylar yok.

Genel Maden-İş ailesi büyük bir ailedir ve bizler her şart altında beraberiz.

Hükümetin sunduğu bu teklifi kesinlikle kabul etmiyoruz. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Gün beraber olma günüdür.

Toplu iş sözleşmesi başlarken bizler birkaç madde üzerinde yoğunlaştık. Bunlardan biri düşük ücretlerle yer üstünde çalışan, bizim yer altında çalışmamıza destek veren arkadaşlarımızın, emek veren sanatkar arkadaşlarımızın ücretlerinin düzeltilmesi konusunda yaptığımız çalışmalar ortada. Devamında yer altındaki arkadaşlarımızın gruplar arasındaki düzensizliğin giderilmesi ile ilgili çalışmalarınız var. Düzeltilmesi konusunda Hükümete niyetlerimizi anlattık ama geldiğimiz noktada sanki dalga geçer gibi, hiçbir hazırlık yapmadan önümüze bir teklif koydular.  Bizler sendika olarak TÜRK-İŞ olarak kesinlikle bunu kabul etmiyoruz.

Biz sizin sesiniz olduk söylüyoruz ama tepkimizi hep beraber vermeniz gerekiyor.

Bayramdan sonra TÜRK-İŞ ile Hükümet arasındaki görüşmeler devam edecek. Biz gelişmeleri sizlere bildirmeye devam edeceğiz” dedi.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, yerüstü çalışanlarını ayrıca bilgilendirdi ve verdikleri mücadeleyi anlattı.

HABER MERKEZİ

 

Editör: Haber Merkezi