Türkiye Sakatlar Derneği Somun Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, 24 Aralık tarihinde Ankara Külliye’de gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılığı engelli atama ve kura törenine iştirak ettiğini söyledi.

5 bin engellinin kamuya atanmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirten Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin yaklaştığımız da şunları söyledi;

ÖNÜMÜZDE Kİ YILDA KURA YAPILACAK

“ 2018 yılı ikinci atama bilindiği gibi 24 Aralık tarihi itibariyle külliyede Ankara’da gerçekleştirildi. Bu kura çekiminde 5020 tane engellimiz kamuda istihdam edildi. Şahsen de bu kuraya bizzat katılarak bu heyecanı yaşadım. Kurada bilindiği gibi engellilerin 197 tane ilkokul ve ortaokul mezunu, 554 tane lise mezunu ve diğer bölümlerde ön lisans ve lisans olmak kaydıyla 5020 kişi kura ile ataması yapıldı. Bunlar önümüzdeki 2019 Ocak ve Şubat aylarında kamuda İstihdam edilecektir. Bu sistemin devam edileceği bizzat yine Sayın Bakanımız tarafından; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız tarafından da dile getirildi. İnşallah önümüzdeki yılda iki defa bu çekiliş ve atama yapılırsa yine istihdam yönünde engelliler bir adım daha ileri gitmiş olacaklar. Ben bu anlamda yapılan kamuya yapılan engelli yerleştirmesini çok olumlu buluyor ve inşallah önümüzdeki yılda daha fazla engellinin istihdam edilmesi dileğiyle bütün kuraya katılıp atanan arkadaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu çalışmalar, atanamayan arkadaşlarımıza da inşallah 2019 yılındaki atamalarda kendilerini şanslı olmalarını yürekten temenni ediyorum” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi