Zonguldak Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının organizatörlüğünde İdlib'e yardım kermesi düzenlendi.

Kermese, Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu,Memur-Sen bağlı sendikaların temsilcileri katıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan , ''İdlib’deki yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayalım. Zonguldaklı hemşehrilerimizin duyarlılığı sayesinde, yardım kampanyasına destek olalım.'' dedi.

ALAN : ''PAZAR GÜNÜ YARDIMLAR YOLA ÇIKCAK''
Açılış töreninde konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, ''Değerli hemşerilerim bugün burada Zonguldak olarak bir aradayız. İdlib'in yanındayız mesajını vermek için, sıkıntı ile mücadele eden kardeşlerimize destek olmak için karınca kararınca Zonguldak olarak Zonguldak Belediyesi'nin ve Sayın Valimin himayesinde bütün akrabalarımızla beraber güçlü bir destek olmak için bugün burada bir alışveriş yapıyoruz. 6 gün boyunca sürecek olan bu etkinliğimizde İblib'deki kardeşlerimizin mağduriyetlerine merhem olmak için elimizden gelen desteği bütün Zonguldak'ta beraber vereceğimize inancımız tam. Nakit yardımda bulunmak isteyenler için Kızılay hesap numaralarını zaten sizlere aktaracağız. Onun dışında biliyorsunuz soğukla ve açlıkla büyük bir mücadele var. Gıda olarak çocuk giysisinden odundan halısına kilimine battaniyesi kadar her şeye çok büyük ihtiyaç var. Cumartesi akşam bitireceğiz ve pazar gününden sonra da inşallah yardımlar yola çıkacak. Ben herkese destekler için şimdiden teşekkür ediyorum'' dedi.

UÇAR : YARDIM EDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, 'Belediye Başkanımızın Başkanlığında sivil toplum örgütlerinin organize ettiği bir etkinlikte birlikteyiz, beraberiz ve insanlarımıza özellikle son dönemlerde Suriye'deki gelişmelere bağlı olarak ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla etkinlikler yapıyoruz . Yardım eden herkese teşekkür ederiz.''dedi.

BEKTAŞ : ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Vali Erdoğan Bektaş, ''Yardım faaliyeti adı altında her türlü yardımın kabul edildiği ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak bir organizasyon oluşturuldu ve onun açılışını yapıyoruz. Kışın ortasında komşularımızda çok büyük sıkıntılar var.Ülkemizin dört bir tarafında ciddi anlamda krizler çatışmalar var. Onları sonucun da çocukların, kadınların mağduriyetleri oluşuyor. İçişleri Bakanlığımız da bu işe el attı. Ben nerede bir sıkıntı varsa oradaki yarayı sarmaya çalışırım. Çalışmalar devam edecek. İletiğinizin yardımeli oraya ulaşacak. Her türlü yardıma müsait bir organizasyon var.Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum ''dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)


Editör: Haber Merkezi