Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı’nın hazırlayıp sunduğu Günün Konusu programının konuğu İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen.

Tek adam denilen rejimin yanında olmayacağını açıklayan Erkmen şunları söyledi:

‘’İyi Parti halk tarafından tutulan bir parti.Genel başkanımızın dediği gibi biz yerimizde mutluyuz ve iktidar olmak isteyen bir partiyiz.

Tek adam denilen rejimin yanında olmayız.Bu şekilde Türkiye’nin iyi yerde olacağını düşünüyorlar ama yanılıyorlar.Parlamenter rejimciyiz biz.Hükümet bir çıkmazın içinde.Biz her gün üye sayımızı arttırıyoruz.

İYİ Parti güçlendirilmiş parlementer sisteme inan ve bunun hayata geçirmek isteyen bir parti.İlk partinin kuruluşun MHP bağından kopuldu sebebi tek adamı savunmalarından dolayı.

Yeni referandum olsa insanlar bu sisteme karşı gelecek.Türkiye tek kişinin ağzından çıkan kelimelere kaldı Türkiye Bürokraside ki bakanların kendi başına alma kararı kalmadı.’’

Yeni kurulan Partiler hakkında düşünceleri aktaran başkan Erkmen şunları söyledi:

‘’Ülkemiz için sağ duyulu partiler olsun.Şuanda Türkiye’de yeni parti doğmayı gerektirecek bir durum yok.18 yıldır iktidar olan parti var iyi yönetilmeyen bir parti.İYİ Parti gibi iyi yöneteceğini iddia eden partiler var.Yeni parti arayışlarına gerek olmadığını düşünüyorum.’’

BİRİNCİ PARTİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ

Zonguldak’ta şu iddayı taşıyoruz birinci parti olmaya çalışıyoruz.Bazılarına hayal gibi gelebilir biz Zonguldak halkına güveniyoruz ve diğer partilerden gelen üyelerimizin kayıtları oluyor.

Yıl sonuna kadar 7500 kişiye kadar üye sayısına kadar tamamlamayı hedefliyoruz şuanda yarısındayız.Her seçmen sandığında %20’yi hedefliyoruz.

Erkmen,Kongreyi değerlendirdi.

Erkmen,’’Şubatın başından beri kongreler yapıldı.Sanki kasıtlı olarak yapmıyormuş gibi algı yaratmak istediler.Corona virüs girmeseydi martta yapılacaktı ama biz Haziran’da yaptık.Bütünlük içerisinde çalışmalara devam ediyoruz.Kişisel olarak çatışma ortama girmeyiz.Dışardan yapılan haberleri hep reddettik.Vali bey aday olacağı takdirde biz aday olmayız dediler.

Yönetimi hakkında açıklama yapan Erkmen şunları açıkladı:

‘’Yönetimimi kendim oluşturdum.Bize katkı sağlayan arkadaşlarımıza inanarak getirdik.

Parti yeni kurumsal hale geliyor.Bir kişi gitti diye ne yapacağız diye düşünecek insanlar değiliz.Parti bütünlüğünü oluşturmaya çalışmaya devam ederiz.

Gerçek partici insanlar şahıslarla uğraşmaz.Partinin daha iyi hale gelmesi için çalışır.’’

İhraç edilen isimlerin tekrar partiye alınmayacağını söyleyen Erkmen şunları söyledi:

‘’Serhat Yıldırım bizim için partinin disipline uygun hareket edilmeyenler partide yeri olamaz.Parti içi çekişmeleri kamuoyunda tartışmayız.

İYİ Parti’de 2 kişi ihraç edildi. Batu Müftüoğlu İhraç edildikten sonra ağzına kötü bir kelime duymadım ama diğer arkadaşımız sürekli konuşuyor biz onu umursamıyoruz.

İYİ Parti’den Milletvekili çıkan her arkadaş için gurur duyarız.İYİ Parti Demokrasinin en iyi şekilde ilerleyen partidir.’’

İyi Parti’ye MHP tarafından bir operasyon yok.Baştan beri Koray Bey’e yapılan bilinen şeyler.Meral hanım ve Koray beyle en ufak uyumsuzluk yok.Genel Başkan kendine uyumsuzluk yapan birini tutar mı tutmaz.

Biz yeni kurulduk ve bir belediye aldık.8 ilçe aldık.Kozlu ve Kilimli son dakika’da gitti.İyi Parti yerli ve millidir dedi cumhurbaşkanı.İyi Parti’ye doğru bir kayış var.İYİ partiye bir yöneliş var artık.Meral Akşener’e birde yöneliş var çünkü halkın söylemek istediğini o söylüyor.İstihdam çok fazla ama TÜİK her ay istihdam olduğunu açıklıyor ama insanlar buna inanmıyor.Türkiye’de İyi Parti umut olarak görülüyor.

Bütün teşkilatlamamızı bitirmek.Zonguldak’ın tüm sorunlarını aktarıyoruz ve iktidar olacağımız zaman bu sorunları gidereceğiz.’

Zonguldak’ı bir cümleyle anlatan Erkmen şunları ifade etti:

‘Zonguldak’ı anlatsam size  geçmişi övünçle doldu geleceğide umutla dolu bir Zonguldak.Yaşadığımız bir gerçek var ama acı ama İyi Partiyle bu acıları yok edeceğiz.’

MAKZON Projesi hakkında düşüncelerini söyleyen Erkmen şunları söyledi:

‘’Bu projelerin faydası var.Yer konusunda kamuoyunda ikiye bölünme oldu.Ak Parti samimiyse ikna etmesi lazım.Samimiyseler faydalarını anlatması gerekiyor.Belediyenin konuya olumlu mu olumsuz mu bakıyor.Bir şeyin gerçekleşmesini istesem ikna etmek için her şeyi yaparım.’’

Kız meslek fikri insanlara mantıklı gelmediği için insanlar bu projeye karşı geldi.

Belediye Başkanı Selim Alan’ın çalışmalarını değerlendiren Erkmen şunları söyledi:

Telefon kayıtlarını dinletmeleri çok yanlış.18 yıldır bu Zonguldak’ın meydanı duruyordu.Daha önceki belediye Başkanları da çok istedi hep sorunlar çıkarıldı.

MADEN SEKTÖRÜ’NÜN ÖNÜ AÇILMASI GEREK

Zonguldak’ta maden sektörünün önünü açıp ayrıyetten farklı sektörlere yönelmesi lazım.Şehirle üniversitenin bütünleşmesi gerek.

HABER:ESRA AYDIN

Editör: Haber Merkezi