Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı ile Genel Cerrahi Anabilim Dalı öncülüğünde “III. Zonguldak Endokrin Günleri Uluslararası ve Ulusal katılımlı Güncel Yaklaşım Sempozyumu” (http://zeg.beun.edu.tr) 30 Kasım 2018 Cuma ve 1 Aralık 2018 Cumartesi günlerinde Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Uluslararası ve ulusal katılımcılarla, üst düzeyde bir bilimsellikte, başarılı bir şekilde gerçekleştirilen sempozyuma, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kocaeli, Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Aydın, Gaziantep, Tekirdağ, Edirne, Kütahya, Van ve Giresun illerimiz ile İtalya Roma’dan,  alanında önemli akademik çalışmalar yapmış, sağlık yönünden ülkemiz tıbbına gönüllerini veren ve sağlık hizmetine önemli katkıları bulunan, birçok bilim dalından akademisyenler, uzmanlar, aile sağlığı hekimleri ile Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan 315 kişi katıldı.

Sempozyumun açılışında; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan ve Sempozyum Düzenleme Kurulu adına Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu konuşmalarında başarılı ve verimli bir sempozyum olması temennisinde bulundu.

İki günde toplam altı oturumdan oluşan sempozyumun ilk gününde; Tiroidit, hipotiroidizm ve cerrahi güncel tıbbi yaklaşımı, “Diyabetin Kalbi” başlıklı sunumda  22 adet sözlü sunum ve “Akılcı İlaç Kullanımı” başlıklı sunum gerçekleştirildi.

Sempozyumun ikinci günü olan 1 Aralık 2018 Cumartesi günü ise, sözlü 10 sunumun ardından, hipertiroidizme güncel yaklaşım oturumu ve hiperkalsemiye güncel yaklaşım oturumunda, hiperkalsemi tedavisi, primer hiperparatiroidizme güncel yaklaşım konuları ele alındı. 

Devam eden oturumlarda; “Güncel Klinik Çalışmalarda İnsulin Glargin U-300” sunumu, “Metabolik Cerrahi ve Diyabet” başlıklı oturum, “Tanı ve Tedavide Biyomekanik ve Postural Değerlendirme, Digitalize Postural Değerlendirme” başlıklı İngilizce sunum ve “Ayak Sağlığı ve Diyabette Podoloji uygulamalarında Neredeyiz?” başlıklı oturum gerçekleşti. Başarı ile gerçekleşen oturumlar soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

Oturum aralarında, sempozyuma gönderilen poster bildirilerinin sunumları değerlendirildi ve puanlandı. Sözlü ve poster bildiri değerlendirme sonucunda;“Sempozyum En İyi Posteri”  “En İyi Birinci, İkinci ve Üçüncü Sözlü Sunumu”başarı belgeleri sahiplerine takdim edildi.

Sempozyumun sonunda, Sempozyum Kurulunu oluşturan Prof.Dr. Taner Bayraktaroğlu, Prof.Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak ve Prof.Dr. Ali Uğur Emre; katılımcılara, Üniversitemiz ve Fakültemiz Yönetimine, akademik ve idari personele, diğer illerden, İtalya Roma’dan gelen uluslararası ve ulusal tüm katılımcılara, desteklerinden ötürü D Event Organizasyonu çalışanlarına, Merck İlaç, Novo Nordisk, Boehringer Ingelheim, Sanofi, MHC Medikal ve Deltamed çalışanlarına teşekkür etti.

Sempozyum, Düzenleme Kurulunca sözlü ve yazılı bildirilerin Üniversitemiz “Batı Karadeniz Tıp Dergisi”(baktipd.beun.edu.tr, http://dergipark.gov.tr/baktipd) ve “Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi” (turkjod.beun.edu.tr, http://dergipark.gov.tr/tudod) dergilerinde araştırma yazılarının yayınlanması,  “IV.Zonguldak Endokrin Günleri”ne davet, dilek ve temennilerde bulunularak başarılı ve verimli bir şekilde tamamlandı. 

Editör: Haber Merkezi