Zonguldak'ı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "İktidar yürüyüşümüzün öncü gücü kadınlar olacak" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, partisinin Zonguldak il teşkilatını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka Parti'nin Zonguldak örgütünde kadınlarla sohbet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka yaptığı konuşmada iktidara kadınlarla bitti yürüyecek seni belirterek şunları söyledi:

ŞİDDETİN PANZEHİRİ EŞİTLİKTİR

" Zonguldak'a gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum.  Zonguldak'ta partimizin her kademesinde görev alan yol arkadaşlarımızla birlikte büyük bir buluşma gerçekleştireceğiz. Bu buluşmada kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla hayata geçirmiş olduğumuz yaşam hak projemizi anlatacağız. Cumhuriyet Halk Partisi tüm şiddet mağduru olan kadınlara istismara olan çocuklara hizmet götürebilmek amacıyla genel merkezde 7/24 faaliyet gösteren bir çağrı merkezi kurduk.444 82 85 numaralı hattı arayanlar buradan her türlü destek alabiliyorlar. Ücretsiz hukuki destek imkanı sunuyoruz, barolarla yapmış olduğumuz protokoller çerçevesinde. Yine psikolojik danışmanlık desteğini ücretsiz olarak sunabiliyoruz derneklerle yapmış olduğumuz sözleşmeler çerçevesinde. Bunun yanı sıra Kadın Kolları olarak tüm bu mağdur edilen arkadaşlarımızı kollarımızla sımsıkı sarıyoruz sarmalıyoruz. Zor zamanlarında yanlarında oluyoruz savcılığa gittiklerinde karakola gittiklerinde ve duruşmalarda hep onlarla birlikte oluyoruz.  Çünkü görüyoruz ki birlikte katıldığımız duruşmalarda daha adil kararlar ortaya çıkıyor bu yüzden de hiç birimiz hepimiz kadar güçlü değiliz diyerek güçlerimizi birleştiriyoruz ve zor zamanlarda özellikle kendisini mağdur hissedenlere ve mağdur olanların yanında olmayı bir görev biliyoruz. zaten projemizin logosuna baktığımızda da şiddetin panzeri olan sevginin sembolü olan lokasyon işareti iç içe geçmiş durumda. Bu da şu anlama geliyor burası şiddetin son bulduğu adrestir diyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi tüm şiddet mağduru olanlara  bir yuva görevini görmektedir. Diliyoruz ki şiddetsiz bir toplum yaratalım ve  bunu yaratabilmek için öncelikle eşitliği inşa etmemiz gerekiyor. Çünkü şiddetini nasıl kovit 19'un bir aşısı var şiddetin aşısı da eşitliktir ama öyle görünüyor ki eşitlik aşısı ancak ve ancak Cumhuriyet Halk Partisi liderleri de kurulacak. Ana örgütümüz ile bir araya gelerek partimizin iktidar yürüyüşünde ki kararlılığımızı daha net devam ettirmek ve aynı zamanda iktidar yürüyüşünün öncü gücünün kadınlar olacağını bir kez daha vurgulamak istiyoruz"

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi