Zonguldak İl Özel İdaresi'nin 2020 yılı kesin hesabı İl Genel Meclisi'nde plan bütçe komisyonuna havale edildi

17 günlük kısıtlamanın sona ermesinin ardından Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı birinci birleşimi toplandı.

Mecliste İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz da hazır bulundu.İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile başladı.

30 ŞEHİT MADENCİ ANILDI

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli meclis birleşimi başlamadan önce TTK Karadon'da grizu faciasında şehit olan 30 madenciyi andı.Meclis üyeleri eski Genel Maden İşçileri Sendikası yöneticileri de yaptığı konuşmada 30 şehit madenciyi rahmetle andı.

AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Terzi'de şehit madencileri andığını ancak onların çocuklarının bugün işsizlik nedeniyle göç ettiğini belirterek bunun üzüntüsü içerisinde olduğunu kaydetti.

İL GENEL MECLİSİNDE KESİN HESAP GÖRÜŞÜLDÜ

Mecliste İl Özel idaresinin 2020 yılı kesin hesabı görüşüldü.2020 yılı kesin hesabı görüşülmek üzere plan bütçe komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.

SÖZLEŞME PERSONELE BASKI İDDİASI

Mecliste gündem dışı söz alan İl genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, köylere hizmet götürme birliklerinden özel idareye geçen sözleşmeli personele baskı yapıldığı iddiasını gündeme getirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ve İl Özel idaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz yaptıkları açıklamada, özel idarede bulunan sözleşmeli personele kesinlikle baskı yapılmadığını böyle bir durumun söz konusu olmadığını söylediler.

8 İŞ YERİ SATIŞI GÜNCELLENMELİ

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz ayrıca yaptığı açıklamada, Ereğli'de iş merkezinde bulunan 8 işyerlerinin satışı konusunda 2011 yılında meclis kararı olduğunu ancak bu kararın güncellenmesi gerektiğini belirtti.Karayılmaz, diğer yandan yeni İl Özel İdare binasının zemin etüt planın çizildiğini ve yakın zamanda inşaatına başlanacağını müjdesini verdi.Gelecek toplantının gün ve saatini belirlenmesi ile birleşim sona erdi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi