Merkez, Kozlu ve Çaycuma ilçe köylerinde yeni yollar yapılacak

Zonguldak il genel meclisinde Kozlu İlçesi, Sivriler Köyü-Güvercinlik Mahallesi ile Dereköy ve Bozca Köyleri, 
Çaycuma İlçesi Güzelyurt köyü Akçaköy mahallesi ile Merkez İlçe Keller Köyü Çavuşlar Mahallesi arası, Çaycuma- Şeyhoğlu Köyü-Merkez Mahallesi ile Çay Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayacak yeni bir yol yapılması için karar alındı 


Zonguldak İl Genel Meclisi Eylül ayı dördüncü birleşim toplantısı i 12 katlı iş merkezindeki Özel idare müdürü Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

Eylül ayı dördüncü birleşim toplantısı üçüncü toplantıya ait tutanak özetinin okunup oylamasıyla başladı.


Gündemin üçüncü maddesi nde yer alan Çaycuma İlçesi Güzelyurt köyü Akçaköy mahallesi ile Merkez İlçe Keller Köyü Çavuşlar mahallesi arasında bağlantı yolu bulunmadığından, Güzelyurt köyü ile Akçaköy mahallesi yolu ile Merkez İlçe Keller köyü Çavuşlar mahallesine bağlantı yolunun yapılabilmesi ve gerekli izin irtifak işlemlerinin başlatılması için 2021 yılı İl Özel İdaresi Ek Yatırım Programına alınması hususu görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan
İlimiz Çaycuma İlçesi, Şeyhoğlu Köyü – Merkez Mahallesi ile Çay Mahallesi arasındaki ulaşım sağlayacak yola ihtiyaç olduğundan, gerekli izinlerin alınması için çalışmaların yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Çevre ve Sağlık, Tarım ve Orman ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 27 – 25 – 21 – 16 – 24 sayılı raporları görüşülerek oy birliği ile onaylandı.

Gündemin beşinci maddesinde yer alan İlimiz Kozlu İlçesi, Sivriler Köyü – Güvercinlik Mahallesi ile Dereköy ve Bozca Köyleri bağlantısının sağlanması amacıyla yeni bir yol açılması gerekmektedir. Yapılacak çalışma ile bağlantının 5 km. kısalacağı öngörülmekte olup, belirlenecek yolun etüt proje programına alınarak, gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık ile Tarım ve Orman Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 28 – 26 – 25 – 22 – 17 sayılı raporlar görüşülerek oy birliği ile onaylandı.
Gelecek toplantının gün ve saatini belirlenmesi evlilikte birleşim sona erdi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi