Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner  “ 14 Mart Tıp Bayramı “ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 

 İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner mesajında şöyle dedi. “ İnsan sağlığının korunması, sağlık sorunlarının giderilmesi ve sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkarılması tüm insanlığın ve toplumun önemli amaçlarından biridir. 1827 yılından bu yana sadece Türkiye de kutlanan ve ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen 14 Mart, “ Tıp Bayramı “ olarak kutlanmaktadır. İlk kutlama 1919’da işgal altındaki İstanbul da yapılmıştır. O gün tıbbiyeli öğrenciler işgali protesto için toplanmış, böylece tıp bayramı tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ile mücadele de bir yılı geride bırakırken, hayatlarını kaybeden yüzlerce sağlık çalışanımızın aramızdan ayrılmasıyla bu yıl bizler için tıp bayramı buruk geçmektedir. Kaybettiğimiz çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Sağlık Çalışanlarımızın tümü yurt savunmasında olduğu gibi Koronavirüs ile mücadelede de gözünü kırpmadan en ön Saflarda savaşmaya devam etmektedir. Koronavirüs ile verdikleri bu savaşta özverili çalışmaları nedeniyle minnettarlığımızı sunarım. 

 Toplumun sağlığını korurken şefkatini, tedavi ederken hastasının acısını paylaşan, nitelikli bir yaşam sürdürülmesini amaç edinmiş olan bu kutsal ve onurlu mesleği büyük bir özveri ile yerine getiren tüm sağlık çalışanlarımızın “ 14 Mart Tıp Bayramını “ kutluyor, başarılarının devamını diliyorum “ 

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi