Zonguldak'ta İlim Yayma Cemiyeti'ne ait 15 Temmuz Sürekli Öğrenci Öğretim Yurdu yanında gençlere yönelik, kültüre yönelik, spora yönelik faaliyetlerini gerçekleştirebileceği bir merkez yapılacak.
İlim Yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim Cansız, 15 Temmuz Sürekli Öğrenci Öğretim Yurdu'nun yanında toplamda 3000 metrekare civarında hazineden 49 yıllığına yeri devir aldıklarını söyledi.
Bu alana eğitim, kültür ve spor alanı ile ilgili gençlere yönelik, kültüre yönelik, spora yönelik faaliyetler yapılabilecek bir bina oluşturacaklarını belirten İlim Yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim Cansız şu bilgileri verdi:

"15 Temmuz Sürekli Öğrenci Öğretim Yurdu'nun yanında toplamda 3000 metrekare civarında hazineden bir yer devir aldık 49 yıllığına. Bu 2 parselden ibaret. Allah nasip ederse eğitim, kültür ve spor alanı ile ilgili gençlere yönelik, kültüre yönelik, spora yönelik faaliyetler yapılabilecek bir bina oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için de izinleri aldık, yerin tapusunu aldık, mimari projeleri çizdirdik ve mimari projeden sonra da ortadan bir yol geçiyordu  yolu İnşallah şu anda kaldırma çabasındayız. Yol kalktıktan hemen sonra da ruhsat alıp inşaat işlerine başlayacağız nasip olursa. Dolayısıyla şehir merkezinde, bu şehrin kültürel gelişmesinde gençlerin sportif faaliyetler yapacağı ve burnun eğitimine Eğitim yapan gençlere yönelik eğitimlerine katkı verecek güzel bir mekan oluşturmaya çalışıyoruz. Hem kültür, hem eğitim, hem de spor alanında faaliyetlerin yapılabileceği bir mekan olacak. Ruhsatı alır Ama inşaata başlayacağız. Allah'ın izniyle yol kaldırıldıktan sonra da İnşallah ruhsata başvurup inşaata başlayacağız." 
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi