Zonguldak Belediyesi’ni Haziran ayı birici birleşimi yapıldı.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

SABRİ TIĞ YENİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ OLDU

24 Haziran seçimleri nedeniyle Milletvekili aday adaylığını açıklayan Ümit bozkurt görevinden istifa etmişti. Yüksek seçim kurulu tarafından yedek ismi olan Sabri Tığ Zonguldak Belediyesi’ni yeni meclis üyesi oldu ve ilk oturumuna çıktı.

MUHARREM AKDEMİR DUYGULANDI..

Toplantının izin müzekkeresi okunması bölümünde aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve tedavisi devam eden belediye meclis üyesi Cevat bulut’un, hastaneden gelen yazısı okundu. Başkan Muharrem Akdemir Cevat Bulut’a geçmiş olsun dileklerini sundu. Akdemir bu esnada duygulandı ve gözleri yaşardı.

ÇINARTAPE’YE HALI SAHA YAPILACAK

Toplantıda, Zonguldak Merkez İlçesi Çınartepe Mahallesinde yapılması düşünülen halı sahaya ilişkin imar plan değişikliği talebi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

İNCİVEZ’E YURT YAPILMASI TARTIŞMASI

Zonguldak Merkez İlçesi, İncivez Mahallesinde yapılanması düşünülen yurt inşaatına ilişkin imar planı tadilatı hakkındaki İmar Komisyonu Raporu. Tartışmalı şekilde kabul edildi.

Madde ile ilgili meclis üyeleri Şenol Şanal ve Turan Demirtaş maddenin geri çekilmesini isterlerken, Belediye meclis üyesi Sertan Bacak ve başkan Akdemir maddeni gerekliliği konusunda konuşma yaptılar ve madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Zonguldak Merkez İlçe sınırları dahilinde bulunan muhtelif alanlarda yapılması düşünülen üç adet Hemzemin Geçit Alternatif Yol Projesine ilişkin Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait görüş talebi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu görüşülerek karara bağladı.

Belediye sınırları içerisinde faaliyetlerini sürdüren resmi, yarı resmi ve özel kurumlarla ilgili olarak hizmet araçlarına ait olmak üzere otopark yerlerinin tahsis talebi görüşülerek karara bağlandı.

Belediye mülkiyetinde bulunan kafeteryaların bulunduğu liman caddesi üzerindeki taşınmazların valilik tarafından Liman Bölgesi sahil şeridinin düzenlenmesi projesi kapsamında Zonguldak İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne tahsis talebi hakkındaki yazısı gereğince Belediye Başkanına devir konusunda yetki verme maddesi görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Toplantı diğer maddelerin görüşülerek karara bağlanması ile devam etti.

İkinci toplantı ise 7 Haziran Pazartesi günü toplanılması kararı alındı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi