İLK HEDİYE VALİ TUTULMAZ'A

Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesinde 12- 13 Şubat 2021 tarihinde düzenlenen Filyos çalıştayı bildiri kitabının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.Üniversite senato salonundaki toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Rektör Prof.Dr.Mustafa Çufalı, senato üyeleri,kitabın editörleri Prof.Dr Hamza Çeştepe, Doç.Dr. Ali Başhan ve Fehmi Gür katıldı.

ÇUFALI:FİLYOS VADİ PROJESİ ÇOK ÖNEMLİ

Rektör Çufalı,"12-13 Şubat 2021 tarihinde Filyos çalıştayı düzenledik. Zonguldak ve ülkemiz için en önemli projelerden olan Filyos Vadisi Projesidir.Sayın Valimiz Filyos Çalıştayı olmak üzere bir çok çalışmada bize katkılar sundular."dedi.

ÇEŞTEPE:54 KURUM 80 KATILIMCI YER ALDI

Düzenleme Kurulu Başkanı Hamza Çeştepe'de,"Başarılı bir çalıştay oldu. 54 kurum ve kuruluştan 80 katılımcı çalıştaya iştirak etti. Fikirlerini, önerilerini sundular.Yaklaşık 2.5 ayda bu çalışmayı ortaya çıkarttık"dedi.

TUTULMAZ:FİLYOS PROJESİ YÜZYILIN PROJESİ

Vali Mustafa Tutulmaz'da,"ilimiz adına önemli bir projenin çalıştayının sonuç bölümünü bir kitaba dökülmüş halde sizlerle paylaşıyoruz.Zonguldak olarak bunun başarılacak bir kıvamda olduğunu paylaşmak isterim.Filyos bölgesi önümüzdeki yüzyılın önemli projelerinden birisi olacak. O bölge önemli bölgelerden birisi olacak. Bu günden su ihtiyacının giderilmesi için bölge belediyelerinin dahil olduğu su birliğini kurduk. Bunu daha önce paylaşmıştık. Yine imar kirliliğine sebep olmaması için ileride yeniden çarpık yapılaşma olmaması için çevre ve şehircilik bakanlığıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda bölgenin tamamında imar çalışmasına başladılar. "dedi.

TUTULMAZ:ŞEHİR MERKEZİNDE KÖMÜR OLMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 Haziran'da gerçekleştireceği ziyaret öncesinde yayınlanan videoda Zonguldak limanının tır parkı ve kömür yükleme alanının yeşil olarak resmedilmesi konusunda Vali Tutulmaz,"şehir merkezinde kömür olmaz bu konuyla ilgili şu anda bizde resmi bir şey söz konusu değil başvuru yok"dedi.

POLİS LOJMANLARI DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKTI
Zonguldak İl Jandarma komutanlığı altında bulunan polis lojmanlarının boşaltılması ile ilgili soruya cevap veren Vali Tutulmaz,"lojmanlar depreme dayanıksız çıkması sebebiyle boşaltıldı ve yıkılacak"dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A KİTAP VERİLECEK

Rektör Çufalı, Filyos çalıştayı kitabını Zonguldak ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmek istediklerini ifade etti.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi