ZONGULDAK MADEN MAKİNELERİ İMALATÇILARI DERNEĞİNİN İLK GENEL KURULU ZONGULDAK TİCARET VE SANAYİ ODASININ EV SAHİPLİĞİNDE  GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vali Erdoğan Bektaş'ın öncülüğünde kurulan Zonguldak Maden Makineleri İmalatçıları Derneği, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Divan Başkanlığını Muharrem Coşkun, Divan Kâtipliğini Muharrem Sarıkaya ve Divan Üyeliğini Bünyamin Bostancı’nın yaptığı kongrede yönetim kuruluna Murat Uzun, Metin Demir, Fatih Furtun, Hakan Kaya, Umut Güneş Sefercik, Soner Aksakal ve Caner Uzun seçildiler. Denetleme kurulu ise Murat Saka, Yalçın Nas ve Adnan Karademir ‘den oluştu.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Erdoğan Bektaş, katılım ve katkıları için Dernek üyelerine teşekkür etti. Maden Makineleri Sitesi kurulumu için en önemli sorunun yer sorunu olduğunu, yeri belirlediklerini, arazi geliştirme çalışmalarının devam ettiğini, bir kısım sorunlar çıktığını ancak sorunları adım adım çözdüklerini, alt yapıyı Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının destekleri ile üst yapıyı ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından sağlanacak kaynakla çözmeyi hedeflediklerini söyledi. Zonguldak’ta Maden Makineleri Kümesi oluşturabiliriz fikrimize olumsuz bir geri bildirim almadık.Bu güne kadar sorunsuz bir şekilde ilerledik ilerliyoruz. Bu aşamaya gelene kadar sizlerden hep destek gördük.  Esnafımız, Sanayicimiz, TTK, Üniversitemiz, Esnaf ve Sanatkarlar Odamız, Ticaret ve Sanayi Odamız herkes destek verdi. Bundan sonra Dernek bir küme ana fikri ile bu alanda faaliyet gösterecek; öncü olacak, temaslarda bulunacak işleri yürütecek. Biz süreçleri başlattık bundan sonra süreçleri sizler yürüteceksiniz. Bizlerde sizlere destek vereceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Kongre ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir,” Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş Maden Makineleri Üreticilerinin Kümelenmesi konusunda  öncülük ederek bu süreci başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde kurulan derneğimizin ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdik. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, tüm üyelere teşekkür ediyorum. Yönetime seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum." dedi.

​​​​​​​

​​​​​​​

Editör: Haber Merkezi