Zonguldak'ta 2020-2021 eğitim öğretim yılı için düzenlenen törende konuşan Vali Mustafa tutulmaz, Zonguldak olarak eğitim altyapısı iyi olan illerden birisiyiz. Zonguldak'ta şuan itibarıyla öğretmen sıkıntımız yok. Okullarda tekli üretime geçmiş durumdayız. Yeni eğitim öğretim yılının başarılı olmasını diliyorum"dedi.

Zonguldak'ta 2020-2021 eğitim öğretim yılı törenle başladı.

Zonguldak'ta 2020-2021 eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle Zonguldak İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Törene Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları  katıldı.

VALİ MUSTAFA TUTULMAZ'I ÖĞRENCİLER KAPIDA KARŞILAYARAK HOŞ GELDİNİZ DEDİ VE KENDİSİNE ÇİÇEK TAKDİM ETTİLER

Okul giriş kapısında Vali Mustafa tutulmaz'ı  karşılayan Emre Bayramoğlu, ilke Satımehmet Vali Mustafa Tutulmaz’a çiçek takdim ettiler. Vali Mustafa Yutulmaz'da öğrencilerle birlikte resim çektirdikten sonra aldığı çiçeği Okul Müdürü Fatma Günaydın'na takdim etti ve yeni eğitim-öğretim yılını kutladığını ifade etti.

ÖĞRENCİLER SELİM ALAN'A ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Öğrenciler; Emre Bayramoğlu, ilke Satımehmet aynı şekilde Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da çiçek takdim ederek hoşgeldiniz dediler.

Okul bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'mızın söylenmesi ile başladı.

Ardından öğrenciler günün anlam ve önemi ile ilgili  konuşma yaptı, şiirler okudu ve mini müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Okul müdürü Fatma Günaydın konuşmasında okuldaki tüm covid-19 önlemleri aldıklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdür haritasında yaptığı konuşmada yeni eğitim öğretim yılına eksik de olsa başlamanın mutluluğu ve gururu içerisinde olduklarını ifade etti.

Ali Tosun pandemi sebebiyle okullarda anasınıfı 1. Sınıfların eğitim ve öğretime başladığını söyledi.

VALİ YUTULMAZ: EĞİTİM ALTYAPISI İYİ OLAN İLLERDEN BİRİSİYİZ VE ZONGULDAK'TA ÖĞRETMEN SIKINTIMIZ YOK

Vali Mustafa Tutulmaz törende yaptığı konuşmada yeni eğitim-öğretim yılını kutlayarak şunları ifade etti:

"Bugün hüzün ve heyecanı aslında birlikte yaşıyoruz. Malumunuz olduğu üzere dünya değişik bir dönemden geçiyor maalesef henüz tedavisi bulunmayan bir virüsle ve tüm dünya bu  virüs ile savaş içerisinde, ancak hayat ta bir taraftan devam ediyor. Ve eğitime verilen aranın uzaktan eğitimle devam etti ve uzaktan eğitim dönem halen daha devam Eden durumlar var ancak bir yerden başlanılması da gerekiyordu. Ve bugün de ilkokul 1. Sınıflar ve anasınıfları eğitim-öğretime başladı.

Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah ülkemiz ve dünya bu tür sıkıntıları bir daha yaşamaz ve tüm öğrencilerimiz ile birlikte okullarımızın cıvıl cıvıl olduğu günler hep beraber görürüz inşallah."

EĞİTİME ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ

Konuşmasında eğitimin önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz, "Eğitim çok önemli ve hepimiz eğitime önem vermek durumundayız. Güçlü olmanın yolu da eğitime önem vermekten geçmektedir. Güçlü toplum ancak eğitimle mümkün olabilir.Atatürk'ün de dediği gibi hedefimiz çağdaş uygarlık düzeyine erişmektir ve bu uğurda da öğretmenlerimiz o hedefi gerçekleştirecektir. tabii ki değerlerimizden kopmadan kendi değerlerimizi de günün şartlarına uyarlayarak daha ileri daha huzurlu daha güvenli bir toplum haline geliriz inşallah.

Zonguldak olarak eğitim altyapısı iyi olan illerden birisiyiz. Zonguldak'ta şu an itibarıyla öğretmen sıkıntımız yok. Okullarda tekli üretime geçmiş durumdayız.yeni eğitim öğretim yılının başarılı olmasını diliyorum"ifadesini kullandı.

VALİ TUTULMAZ OKUL MÜDÜRÜ FATMA GÜNAYDIN'A OKULUN TEMİZ BELGESİNİ TAKDİM ETTİ

Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmanın ardından okulumuzu temiz belgesini okul müdürü Fatma günaydın'a geçtiğim etti.

VELİLER DIŞARIDAN SEYRETTİ

pandemi sebebiyle alınan karar ile bitti Türkiye genelindeki okullara velilerin alınması yasaklanmıştı.Bu sebeple yeni eğitim öğretim yılının başlaması törenini veliler okul dışından mı seyrettiler.

VALİ İLK OKUL ZİLİNİ ÇALDI

Vali Mustafa Tutulma törenin ardından öğretmenlerle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

Okul çanını alan Vali Mustafa oturmaz ilk okul zilini çalarak öğrenciler okula girdiler ve ilköğretim başladı.

Vali Mustafa Tutulma ve beraberindekiler ardından sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi