İMAMOĞLU: “GÜZEL DİLDEN VAZGEÇMEYECEĞİM”
Türkiye’nin Nobeli sahibini buldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yüz binlerin coşkulu tezahüratıyla ve “Her şey çok güzel olacak” sloganlarıyla Ereğli’de Sevgi, Barış, dostluk ödülünü aldı. 
Karadeniz Ereğli’de bu yıl 21’incisi düzenlenen festivalde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 'Sevgi, Barış, Dostluk' ödülü verildi.
Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra İstanbul dışına ilk ziyaretini Karadeniz Ereğli’ye yaptı. İmamoğlu önce Bozhane girişinde kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. Halkın ilgi ve sevgisine teşekkür eden İmamoğlu, “Sizlerle her şey çok güzel” dedi.
EREĞLİ’DE DE İSTANBUL’DA DA HALK HAREKETİ KAZANDI
Sahnede ilk olarak Ekrem İmamoğlu’nun hayat hikayesi okundu, ödülün veriliş nedeninin, kullandığı sevgi dili ve birleştirici tutumu olduğu anlatıldı. İmamoğlu, Belediye özel defterine yazdığı mesajdan sonra Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık ile birlikte festival sahnesine çıktı. Posbıyık, İmamoğlu’na önce çerçeve içine alınan ‘berat’ı takdim etti. Daha sonra Türkiye’nin Nobel’i olarak görülen Sevgi Barış Dostluk ödülünü verdi. Neriman Posbıyık da İmamoğlu’na elbek bezinden üretilmiş fular hediye etti. 
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, siyasette kullandığı sevgi dili, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan yaklaşımı nedeniyle festival jürisi tarafından bu yılki ödülün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verildiğini söyledi.
Başkan Posbıyık şunları söyledi: 
“Ereğli’de nasıl halk hareketi kazandıysa, İstanbul’da da halk hareketi kazandı. Bu ödülü Sayın İmamoğlu’na vermekten çok mutluyuz. Sayın İmamoğlu, 24 Haziran seçimlerinden sonra ilk şehir dışı ziyaretini Ereğli’ye gerçekleştirdi. İlk ödülünü de yine Ereğli’den alıyor”
“EREĞLİ ŞAHİT, GÜZEL DİLDEN VAZGEÇMEYECEĞİM”
Ödülünü havaya kaldırarak halkı selamlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a aday olduğunda toplumun ihtiyaçlarını karşılamak ve konuşmak için söz verdiğini söyledi. İnsanların, hemşerilerinin duygularını hissederek sorunlarına çözüm üretmeye çalıştığını ifade eden İmamoğlu, şunları söyledi:
“Sizinle şunu paylaşmak istiyorum. Dünyanın bana göre en kolay şeyi iyi cümleleri, iyi kelimeleri kurmak. Bir insanı yürekten kucaklayabilmek o insana güzel duygularını ifade edebilmek çok kolay. Ben kendi adıma siyaset yolunda yol yürürken, İstanbul'a aday olurken toplumun ihtiyaçlarını konuşma konusunda kendime söz verdim.  Tek kullandığım dil bu oldu. Bundan vazgeçmedim. Göreceksiniz Ereğli şahit ki bu güzel dilden vazgeçmeyeceğim, doğrulardan vazgeçmeyeceğim. Haktan hukuktan ve adaletten asla vazgeçmeyeceğim. Şehrimize hizmet etmek 16 milyonluk bir kente hizmet etmenin aynı zamanda Türkiye’ye hizmet etmek olduğunu da biliyorum ve bunu başarmanın İstanbul’u ayağa kaldırmanın aynı zamanda Türkiye’nin motivasyonu olduğunu biliyorum. İstanbul insanlarının o güzel toplumun her yönüyle mutlu olmasının Türkiye’yi de motive ettiğini biliyorum. Böyle çalışacağım ve göreceksiniz başaracağız.” 
'LİYAKATLA VE ADALETLE BU ŞEHRİ YÖNETMELİYİZ'
Ereğli halkının verdiği ödülün kendisi için çok büyük anlam taşıdığını söyleyen İmamoğlu, karşılığını İstanbul’da yapacağı hizmetlerle vereceğini söyledi. Büyük işler başarmak zorunda olduklarını ifade eden İmamoğlu konuşmasını şu şekilde tamamladı:
“Çünkü dünyanın en genç nüfuslarından birine sahibiz. Özellikle gençler için bu ülkeyi ve bu güzel şehirleri başta İstanbul’u umut haline getirmek zorundayız. Gençler hayallerini bu şehirlerde güzel ülkemizde gerçekleştirmeliler. Onlara eğitimde fırsat eşitliği vermeliyiz. İş bulmada fırsat eşitliği vermeliyiz. Liyakatla, adaletle bu şehirleri yönetmeli ve gençlerimizin bu şehirlerle ilgili en ufak tereddütünü bırakmamalıyız. Tüm Ereğli’nin huzurunda söz veriyorum. Hatamız olabilir ama hep başarıya koşmak için söz veriyorum. Adil bir yönetici, bu ülkeye layık bir yönetici bayrağına, milletine, maneviyatına ve milli duygularına layık bir yönetici olmaya söz veriyorum. Cumhuriyetin ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğimize, insanların bu ülkede dostça kardeşçe barış içinde yaşamasına her zaman eşit fırsatlar tanıyan bir yönetici olmaya söz veriyorum. Mustafa Kemal Atatürk’e layık bir belediye başkanı olacağıma söz veriyorum.”
Ekrem İmamoğlu, konuşmasının ardından Halil Posbıyık’la birlikte uzun süre halkı selamlayarak sahneden indi ve Ereğli’den ayrıldı.(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi