Yeşil Sol Parti Zonguldak İl Sözcüsü Ali Topaloğlu, Emekliye, memura ve kamu işçisine; iktidardan TÜİK eliyle zam kazığı atıldığını söyledi.

İki ay öncesinde zam oranı yüzde 13'lerde iken bu zam oranının yüzde 10'lara düşmesini gerçekten bir şaka gibi olduğunu belirten Ali Topaloğlu şunları ifade etti:

“Emekliye, memura ve kamu işçisine; iktidardan TÜİK eliyle zam kazığı!. 2018 Yılı Aralık ayı enflasyon rakamları açıklanmasıyla birlikte Milyonlarca emeklinin emekçinin zam alacağı ortaya çıktı.

İki ay öncesinde zam oranı yüzde 13'lerde iken nasıl oldu da bu zam oranı yüzde 10'lara düştü bu gerçekten şaka gibi, bu insanların aklıyla dalga geçmek gibi,  bu durumu kabul etmek mümkün değil.

İktidar artık kendi koyduğu kriterlere uymayacak kadar ileri gitmekte, Sermayeye teşvik, Vergi indirimi ve muafiyet getirirken yoksulun alacağı uç kuruşu vermemek için ali-cengiz oyunu oynamakta. Enflasyon sepeti sürekli değişmekte' Neden çünkü yoksulun zammı buna bağlı, Yoksulun üç kuruşuna göz dikenler sizlerde hiç vicdan yok mu?

2018 Yılında gerçek enflasyon yanı halkın enflasyonu %60 larda iken Zaten vatandaş %40 satın alma gücünü kaybetmişken nasıl oluyor da bu oyunu vatandaşa oynuyorsunuz. 2018 Yılında yeniden değerlendirme oranı %24 enflasyon %20 buna kim inanır.

İktidara sesleniyoruz artık elinizi vatandaşın cebinden çekin 16 yıllık iktidarınızda vatandaşın cebinde bir şey bırakmadınız. 

İktidar (AKP-MHP) Yeniden düzenleme yaparak emeklinin, memurun ve işçilerin zam oranlarını belirlemeli seyyanen zamlarla mağduriyetler giderilmelidir.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi