Yeşil Sol Parti Zonguldak İl Sözcüsü(Başkanı) Ali Topaloğlu, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde ki ırkçı, ayrımcı katliamı kınadıklarını söyledi.

Katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten Ali Topoloğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki ırkçı, ayrımcı katliamı kınıyoruz. Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki El Nur ve Linwood camilerine cuma namazı sırasında eş zamanlı saldırı düzenlendi. 49 Müslüman ve göçmen katledildi, 20’nin üzerinde ağır yaralı var. Otoriter, zalim, ötekileştiren ve yok sayan politikacıların kullandıkları ayrımcı, dışlayıcı, ırkçı siyasi dil, katliamlara davetiye çıkarmaya devam ediyor.

Neoliberal politikaların yaşam alanlarını talan eden uygulamaları, kapitalist sistemin daha da yoksullaştıran sömürü politikaları, savaş vb nedenlerle göçmen durumuna düşürülmüş ya da etnik kimliği, inancı, cinsel yönelimi, politik düşüncesi gerekçesiyle öteki ilan edilmiş insanlar, dünyanın her yerinde saldırılara maruz kalıyorlar. Yükselmekte olan İslamofobi nedeniyle, bu kez Müslümanlar katledildiler. Yeşil Sol Parti olarak dünyanın her yerinde, herkesin kendi kimliğini, inancını, kültürünü, düşüncesini, cinsiyet ve cinsel yönelimini özgürce ifade etmesini ve hiçbir tehdit, tehlike olmaksızın yaşamasını savunuyoruz. Ötekileştiren, ayrıştıran, kutuplaştıran, bu katliamlara davetiye çıkaran, hedef gösteren dil ve söylemleri kullananları kınıyor, insanlık tarihinde kara leke olarak yerini alan bu katliamların son bulmasını diliyor, herkesin barış içinde yaşayacağı, eşit ve özgür bir dünya için mücadeleye devam ediyoruz.” dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi