Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, “Biz emeklerin intibak yasasının çıkmasını, en az alan emeklinin asgari ücret seviyesinde maaş almasını, sağlıkta katkı paylarının kesilmemesini, her iki bayramda verilen ikramiyelerin en az asgari ücret seviyesini çıkmasını istiyoruz”dedi.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Sarıoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Tüm işçi emekleri dul ve yetimleri derneği Zonguldak Şube başkanı olarak emekli arkadaşlarımıza köylerde kentlerde beldelerde ilçelerde bir araya geliyoruz konuşuyoruz. intibak yasamız çıksın sağlıkta katkı payı alınmasın her iki dini bayramda verilen ikramiyelerrin asgari ücret seviyesine çıksın talebimiz olmasına rağmen Sayın Genel Başkanım Satılmış Çalışkan ile beraber derneğimizin genel merkez yöneticileri ,  Zonguldak milletvekillerimiz ile beraber Meclisi bir kanun teklifi vermiştik. Bu kanun teklifinin görüşülmesini emekliler ile ilgili yasanın çıkmasını acilen istiyoruz. Türkiye’de 13.500.000 emekli var. Biz Zonguldak‘dan emeğin emekliliğin başkentinde sesleniyoruz, 25 yıl yeraltı kömür kazmış bir kişiyim ben Zonguldak'da emekli olan fazla yaşamıyor. Neden yaşamıyor? yeraltı maden ocakları bizi yedi bitirdi çünkü ben sırt ağrısından duramıyorum şu anda. Şimdi ona rağmen biz de emekli olarak sabırlı, sorunlu, ağırbaşlı ve sakin bir şekilde dünyanın ve ülkemizin durumunu dikkatle izliyoruz. Sabırlı hareket ediyoruz. Ancak ülkemizi idare edenler ve muhalefet bizi dikkate almak durumunda, bizi dikkate almayan hiçbir siyasi parti hiçbir iktidar dayanamaz. Biz emekliler olarak 30 milyon kişi 130 milyon oy demektir bir de hiçbir iktidar dikkate almamazlık edemez.”dedi.

(Haber-Göksel Çolak)

Editör: Haber Merkezi