Genel Naden işçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu Enerji Bakanı Fatih Dönmez ziyaretini değerlendirdi.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez'i Ak Parti Milletvekilleri Polat Türkmen Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ve sendika yönetimi ile birlikte ziyaret ettiklerini ifade eden İsa Mutlu, TTK'ya  işçi alınması için dosya sunduklarını ifade etti İsa Mutlu, bakanın olumlu baktığını ve konu ile ilgileneceği konusunda kendilerini söz verdiğini söyledi.

Ziyarette ayrıca yerüstünde çalışan işçilerin düşük maaşlarınıda dile getirdiklerini ve sorunun çözümü konusunda talepte bulunduklarını ifade eden Mutlu ziyaretten memnun olduklarını söyledi.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, ayrıca Tes-İlş Şendikası'nda yaşanan istifalar konusunda sendika yönetiminin bir hatasının olduğuna inanmadığını ifade etti.
İsa Mutlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

TTK'TA 3 BİN İŞÇİ VE YERÜSTÜ İŞÇİLERİNİN DÜŞÜK. MAŞLARININ  İYİLEŞTİRİLMESİNİ TALEP ETTİK

"Biz sayın Bakanımızı ziyaret etmemizin iki nedeni vardı. Bir nedeni Türkiye Taş Kömürleri kurumunda en son 2019 yılında alınan işçiler ilimizden sonra onların sayısından çok daha fazlası emekli oldu. Dolayısıyla alınan işçinin yerine tekrar yeniden bir işçi açığı oluşmuş oldu. Üretimin istikrarlı hale gelebilmesi için süreklili arz edebilmesi için emekli olan arkadaşlarımızın yerine yeniden işçi alımının gerçekleşmesi talebinin ilettik. Bunun bir zat olduğunu aksi halde üretimi istikrarlı halde devam edemeyeceğini hatta ve hatta toplu ve bu sefere mahsus en az 3 bin işçi alması gerektiğini,  anlınamıyorsa da en azından yasadan emekli olanların  yüzdeliği kadar bakanlık onayına bağlı olarak her yıl işçi alınır ibaresine göre 2015 yılına kadar ara ara yıllar içerisinde yapıldığını, 2015'ten sonra bunun tamamen durduğunu ve bunun bizi ciddi sıkıntıya soktuğunu ifade ettik.

Kurumun yaşaması ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için üretimi artırarak devam ettirmesi için gerekli çalışmaları yaparken bir yandan da içinde bulunduğu toplu sözleşme sürecinde işçi arkadaşlarımızın kurumda çalışan işçilerimizin sorunlarını masaya yatırıp onların hak ve menfaatlerini korumak ve daha da çoğaltarak sözleşme süresinin bitirmek gibi bir sorumluluk taşıyoruz.Ücretlerini düzeltilmesi konusunda sayın Bakan beyden yardım istedik. Bu sorunların çözülmesi gerektiğini anlattık.Ttk'nın yeraltındaki mekanize kazı çalışmalarını biliyorsunuz yakınen takip ediyorsunuz kamuoyu olarak basın olarak orada çalışan makinaları dışarıdan milyon dolarlar verilerek alınan makinaları maden makinaları fabrikası arkadaşlarımız son derece düşük ücretlerle kendileri imal etmek gibi bir başarıyı ortaya koyuyorlar. 3 tane Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak milletvekilimiz oradaydılar.  Bakan Yardımcımız Şeref Kalaycı bey'e oradaydı.
TTK Genel Müdürümüz Sayın Kazım Eroğlu oradaydı. ben özellikle sayın milletvekillerimize ve sayın genel müdürümüze oradaki destekleyici tavırlarından ve destekleyici görüşlerinden dolayı teşekkür ediyorum.  Zonguldak ortak paydamız diye her zaman söylüyoruz.Çalışmalarımız devam edecek tekrar ilerleyen günlerde hem çalışma bakanımız da hem gerektiği yetkili mercilerle görüşmelerimiz devam edecek."
HİÇBİR SENDİKACI İŞÇİSİNİ SATMAZ..

GMİS Genel başkan yardımcısı Mutlu TES-İŞ sendikası taşeron işçi istifalarında değerlendirerek sözlerine şekilde devam etti:Hangi sendika olursa olsun hiçbir sendikacı işçi satmaz. Mücadele vermiştir. Mücadelesinde o kadar başarılı olabilmiştir.Aslım mücadelenin başarısız olduğunu ifade etmek yani satmakla bağdaştırılması yanlıştır"dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi