Zonguldak Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci'nin TTK işçi alımı için başvurular Ekim ve Kasım ayında başlayacak açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Bu açıklamanın Zonguldak’ta bir heyecan oluşturduğunu Ahmet Bayrak şunları söyledi:

MUTLUYUZ,  ŞU İŞSİZLİK ORTAMINDA, ZONGULDAK’IN GÖÇ VERİR BİR DURUMDA OLDUĞU ZAMANDA TTK’YA 1500 İŞÇİ ALINACAK OLMASI ŞEHRİMİZDE BİR HEYECAN YARATMIŞTIR...

“Sayın Cumhurbaşkanımız son ziyaretinde madenci Anıtı Önü'nde 1000 artı 500 madenci alacağı müjdesini vermişti. Dün de Sayın Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci tarafından kasım ayı gibi alımlar için başvuruların başlayacağı açıklamasını yapıldı. Tabii biz bu haber ile birlikte büyük bir sevince boğulduk ve bu haberi büyük bir sevinçle karşıladık. Daha önce de açıklamanızda söylemiştik belki 1500 kişi azdır Ama şunu ekonomik koşullarda Türkiye'de hiçbir kamu kurumuna alınmayan işçiler Türkiye Taşkömürü Kurumu'na alınacaktır. 

GMİS Başkanı Sayın Ahmet Demirci açıklamasında çok önemli bir detay var ve bunu çok önemsiyorum. Diyor ki, eğer alınan işçiler kömür üretimi artar ise bu ömrümüzde ışık tutacak ve önümüzü açacaktır. Yani başka işçi alımlarında önünü açacağını ifade ediyor ve ben bu söyleme katılıyorum. Buradan şimdiden söylüyorum; kurumda işe gidecek olan arkadaşlarımız ve bu işleri çalıştıracak olan arkadaşlarımız hassas olmalılar, duyarlı olmalılar. Türkiye'mizin zaten taş kömürü ne ihtiyacı var. Malumunuz büyük bölümünü biz yurt dışından döviz karşında alıyoruz Ve şu anda da ülkemizde bir ekonomi mücadelesi var. Sayın Enerji Bakanımız da yerli kömürün yerli üretimin sürekli vurgulamakta atışından bahsetmektedir. Onun için alınacak bu işçi kardeşlerimiz bu işin kıymetini bilip aldıkları paraların hakkını vermediler.

Üretim artışı çok önemlidir ve siyasetçilerimizin kuruma yeniden işçi alımı konusunda önünü açacaktır. Eğer bu işler alınıpta üretim artmazsa büyük sıkıntı. Bu anlamda emeği geçen bu işçi alımında emeği geçen katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Mutluyuz,  şu işsizlik ortamında, Zonguldak’ın göç verir bir durumda olduğu zaman da Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 1500 işçi alınacak olması şehrimizde bir heyecan yaratmıştır. Tüm Zonguldak bu alımları konuşuyor.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi