İlkokul mevzunu yaptığı basit ve maliyeti düşük tabela ile binlerce araç kolay yol bulup gideceği adrese ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişine hazırlık amacıyla Zonguldak‘ta bir çok yol ve caddede asfalt çalışması başlatıldı. Zonguldak-İstanbul istikameti Uğur Mumcu kavşağında yapılan asfaltlama çalışması nedeniyle şehirler arası yön tabelaları yetersiz kaldı. İstanbul istikametine gitmek isteyen araç sürücüleri zaman zaman yol bulmakta zorlanıp yanlış cadde ve bulvarlara girmek zorunda kaldılar.

İstanbul istikametine gitmek isteyen araçların yön bulamadığını fark eden Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı demir yollarında görevli Şerafettin Dağlıoğlu, sprey boya ile plastik tabela üzerine İstanbul yazarak yön tabelası yaparak binlerce araca yön bulma kolaylığı ve şehir trafiğinin rahatlamasına neden oldu.
İstanbul istikametine gitmek isteyen araçların yön bulmakta zorlandığını fark ettiğini söyleyen işçi Şerafettin Dağlıoğlu, “ Asfalt çalışması nedeniyle yön tabelaları yetersiz kaldı. İstanbul istikameti tabelasınıdan sonra yol kapalı olduğu için araçlar kavşakta dönüyor ve şehir içine gidiyordu. Sprey boya ile tabelaya İstanbul yazarak araçların yol bulmasını sağladım” dedi. (Haber: Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi