Hükümet bize sokağı işaret ediyor

Türk Eğitim Sen Başkanı Şahin Ören, "İşçiye varda memura niye yok ? ''dedi
Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Şahin Ören, hükümet ile devam eden memurlar için toplu sözleşme görüşmelerini değerlendirdi.
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören açıklamasında şunları söyledi:

İŞÇİ ÖZ DE  MEMUR ÜVEY EVLAT MI?

"Biliyorsunuz  Ağustos ayı itibariyle memurlar, işveren yani hükümetle beraber toplu görüşme masasına oturuyorlar. 1 Ağustos itibariyle görüşmeler başladı, alt komisyonlar çalışmaya başladı ve bugün itibariyle de hükümet kanadı sendikalara teklifini açıkladı. Peki ne verdi bize; 2022 için 5 + 6 + enflasyon farkı, 2022'de ise 6 + 6 enflasyon farkı. Peki Memur-sen ve Kamu-sen Konfederasyonu olarak biz ne talep etmiştik; biz 2022 için yüze 21, 2023 ise yüzü 17. Şimdi buradan baktığınız zaman hemen hemen yarısı gibi bir teklifle karşınıza geliyor hükümet. Dün en düşük işçi maaşına zam geldi o yüzden biz bu anlamda işçinin aldığında gözümüz yok.  Ben öncelikle işçi sendikalarını tebrik ediyorum, işçi kardeşlerimize aldıkları zam helal olsun diyorum, bereketli olsun diyorum, güzel güzel, güle güle çoluk çocuğuyla yesinler diyorum ama arkadaş işçi ekmeği 2 liraya alıp da memur ekmeği 1 liraya almıyor, pazara gidince sen işçi misin memur musun diye sormuyorlar. Artık şunu diyebiliriz; kamuda çalışan en dip maaş memurun dersek asgari ücretliden sonra yalan olmaz.

DEVLET MEMURUNU REZİL RÜSVA ETMEMELİ
Devletin memurunu ayrım yaparak rezil rüsva etmemesi gerektiğini belirten Türk Eğitim-sen Şube Başkanı Şahin Ören sözlerine şekilde devam etti:

"Devlet işçisine iyi bir zam oranı verirken memuruna düşük zam oranı teklif edemez. Memurunu rezil rüsva edemez. Onun için zaten böyle bir teklifi kabul etmemiz mümkün değildir. Eğer böyle giderse bunu Türkiye Kamu-sen sokaklara taşımaktan çekinmeyecektir. Hükümet bize verdiği bu teklifte sokağa işaret ediyor şunu bilsinler ki biz sokaktan çekinmeyiz." dedi.

ARTIK İDEOLOJİ KARIN DOYURMAZ HEPİMİZ EKMEK, İŞ DERDİNDEYİZ HÜKÜMET VERMEZSE BİZ DE VERMEYİZ

Şahin Ören, "Artık ideoloji karın doyurmuyor sonuçta hepimiz ekmeğimizin derdindeyiz. Hükümet vermezse biz de vermiyoruz. Biz hükümetten alacaklıyız. İşçiye verdiğiniz kadar biz de istiyoruz." dedi.
GÜZEL DUYUMLAR ALDIK HAYATA GEÇİRİLMESİNİ İSTİYORUZ

Türk Eğitim Sen başkanı Şahin Ören ayrıca yaptığı açıklamada, "Bakkanın ifadesi  3600 ek göstergenin takvime bağlanarak verileceği, sözleşmelilerin kadroya geçirileceği ve  bir de refah payı ile ilgili bir gelişme olacak demesini memnuniyetle karşılıyoruz ve bunların bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz." dedi.

(Haber Ercan Demir

Editör: Haber Merkezi