Alaplı’da Marmara Çimento tarafından inşa edilmek istenen iskele ihalesinin “iskele ve geri hizmet alanı” olarak ihaleye çıkmasına rağmen, sonradan iskele, liman ve geri hizmet alanını da kapsayacak şekilde “Marmara Çimento Limanı” şekline nasıl dönüştüğü merak ediliyor.

İhalenin “liman ihalesi” olarak yapılması halinde Alaplılı sanayici ve işadamlarının da ihaleye katılacakları, ancak “ firmaya özel “ küçük bir iskele ihalesi olduğu için katılmadıkları belirtiliyor.

Duruma tepki gösteren Alaplılı sanayici ve iş insanları “ İhale iskele ve geri hizmet alanı olarak yapıldı. Bu nedenle ihaleye katılmadık. Liman olarak ihale edilseydi bizler de ihaleye katılırdık. Bu durumda rekabet koşulları oluşmadığı gibi, iskele ihalesinin nasıl limana dönüştüğünü de anlayamadık. Gerek yetkili makamlar, gerek Marmara Çimento yetkililerinden konuya açıklık getirilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştular.

Alaplı’da Ahşap Yat İmalatçıları limanı ile projesi ve ÇED raporu hazır olan ALPORT LİMANI arasında Değirmenağzı Deresi’nin denize döküldüğü alanda inşa edilmesi planlanan Marmara Çimento liman projesine DSİ’nin nasıl izin verdiği de merak ediliyor.

Yeni Adım’ın araştırmaları ve yetkili makamlardan edindiği bilgilere göre, Marmara Çimento’nun öngördüğü projenin “iskele ve geri hizmet alanı” olarak ihaleye çıktığı belgelendi.

Ancak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından takip edilen ÇED sürecinde projenin “ Marmara Çimento Limanı” olarak geçmesi kafaları karıştırdı.

Konuyla ilgili resmi makamların da açıklama yapması bekleniyor.

HABER MERKEZİ 

Editör: Haber Merkezi