Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi tarafından Göçmen vatandaşlara  yönelik düzenlenen 2.seviye “Türkçe” kursu kursiyerlerine Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş Kulübü liderleri Melahat DURU ve Nurcan YILMAZ tarafından; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Suriye Mülteci Krizinin Etkilerini Hafifletmek için Türkiye’deki Ulusal Kurumların Desteklenmesi’ projesi kapsamında  Uluslararası Koruma Başvuru  ve Statü Sahipleri ile Geçici Koruma Altındaki Kişiler İçin  yayınlanan “TÜRKİYE’DE İŞ BULMA REHBERİ” dağıtıldı.

İŞKUR- İş Kulübü Liderleri  tarafından,  Nasıl İş Bulabilirim?, İŞKUR Aracılığı İle Nasıl İş Bulabilirim?, Uluslararası Koruma Statüsü Kapsamında İŞKUR’ a Kayıt  Yaptırırken aranan şartlar, İş ve Meslek  Danışmanları ile görüşme, İşe Kabul Edilmeleri halinde Ne Yapmaları Gerekir? Çalışma İzni  Nasıl Alınır? başlıklarını içeren Mültecilerin Türkiye’de iş bulmalarını kolaylaştırmak amacıyla İŞKUR ve BM Mülteci Örgütü/UNHCR olarak hazırlanan Rehberle  ilgili  bilgi verildi.

Ayrıca, göçmen vatandaşlara Rehber ve Kurumun Danışmanlık Hizmetleri hakkında bilgilendirme yaparak  iş arama becerilerinin geliştirilmesi için belirledikleri bir tarihte İş Kulübü  Projesi kapsamında Eğitim verebileceklerini belirttiler. 

          (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi