Zonguldak'ta Peygamberimiz ve aile konulu konferans veren Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, günümüzde evliliklerin azaldığını ve boşanmanın arttığına dikkat çekerek,  "İslam'da flört haramdır. Rabbim açıkça buyuruyor haramdan sakının diye. ''Biz şuanda arkadaşız henüz evlilik düşünmüyoruz ne demektir? Bu zehri akıtan kim, bu milletin genleriyle dokusuyla kültürüyle tarihiyle inancı ile iman ile bağdaşmayan ama sürekli empoze edilmeye çalışılan dizi kültürleridir. '' dedi.

"Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Zonguldak İl Müftülüğü tarafından ''Peygamberimiz ve Aile Temalı' Mevlid-i Nebi Haftası proğramı düzenlendi. Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Vali Erdoğan Bektaş,Garnizon komutanı Ayhan Kafalı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, Başsavcı Hakan Yağız, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra açılış konuşmasını İl Müftüsü Rüstem Can yaptı. Can yaptığı konuşmada sevgili peygamberimizin aile hayatının örnek alınması gerektiğini ifade etti.

DİZİ KÜLTÜRÜ EVLİLİKLERİ BALTALIYOR..
Sinevizyon gösterisinden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, son yıllarda evlilik sayısının azaldığını boşanmalı lise arttığını söyledi.
Dizi kültürü evlilikleri baltalarını belirten Kadir Dinç, "İslam dininde flört haramdır ve haramdan sakınmak gerekir. Günümüzde evliliklerin az olmasının en büyük sebebi dizilerdir" dedi.Sevgili Peygamberimizin evliliği tavsiye ettiğini belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

BİR TOPLUMUN TEMEL TAŞI AİLEDiR

"Günümüzde yaşadığımız burhanlar bunalımlar, kendi yakın çevremizde görmüş olduğumuz bir takım hadiseler yeniden aile konusunu aile hususunda kaybetmeye başladığımız değerlerimizi hatırlama  ihtiyacı hissettirdi. Bu münasebetle Peygamberimiz ve aile konusu etraflıca ele alınıyor. Zira değişen sosyal yapı, modern hayatın baskısı, popüler kültürün etkisi, kapalı toplumdan açık topluma geçiş tüm bunlar bazı yapı taşlarımızı, bazı temel değerlerimizi tehdit eden unsurlar haline gelmeye başladı. Haddizatında bir Müslüman için yaşadığı sorunlara dair çözümler yine iman ettiği kitabında Kur'an-ı Kerim'in de, yine iman ettigi Peygamberimizin hayatında çareler ve çözümler inanan toplumlar için hazır ve ortadadır. Aile ne kadar bir toplumda güçlü ise o toplum o kadar uzun soluklu ayakta kalabilecek bir topluluktur. Batı dünyasına şöyle bir baktığımız zaman aslında örnek olarak da dayatılmaya çalışılan bir takım sosyal medya organları vasıtasıyla televizyon dizileri vasıtasıyla hiçbir ilkeyi haddi hududu tanımayan aile biçimleri topluma örnek olarak sunulmaya çalışılıyor Biz bir müslüman olarak müslümanca düşünmek ve müslümanca hareket etmek durumundayız, müslümanca yaşamanın müslümanca hareket etmenin temel taşı Kur'an-ı Kerim'e göre hareket etmektir. İlk insan ve ilk peygamber Hz. Adem Aleyhisselam'ın yaratıldığı günden itibaren aile islamın temel taşı olmuştur. 

EVLiLiKLER AZALIYOR BOŞANMA ARTIYOR EVLiLiKLER ARTIK MEKANİK İLİŞKİYE DÖNÜŞÜYOR..
Sevgili peygamber efendimizin insanlara evliliği teşvik ettiğini ifade eden Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç sözlerine şu şekilde devam etti:

''İnsanın tek başına bir anlam ifade etmediğini insanın erkek ve dişiden yaratıldığı, birbirlerine huzur katsınlar sevgisi olsunlar diye var edildiğini, Rabbil alemin peygamber efendimizede bildirdi. Sevgili Peygamber efendimiz hadis-i şerifinde bize evliliği teşvik ediyor. İnsanın yaşadığı toplumda huzur bulması, toplama huzur katması, huzur alması için evliliklerin gerçekleştirilmesi gerektiğini buyuruyor. Rabbimiz bekarları evlendirmemizi bize buyur ediyor. Evlenmek benim sünnetimdir kim benim sünnetimi uygulamazsa benden değildir. Tüm peygamberler de ortak olan 4 tane hasret vardır. Birisi hayat, birisi evlenme, biri güzel koku sürmek, bir diğeri de misvak kullanmaktır. Yani temizlik. Tüm peygamberler de ortak özelliktir. Utanma duygusu en önemli hasretlerden birisidir. bir kadında bir erkekte bulunması gereken en önemli güzelliklerden hazinelerden birisidir."dedi.

ÖNCE EVLENMEK SONRA KARİYER YAPMAK LAZIM 
Günümüzde evlenme yaşının giderek arttığını ve insanların artık evlilikten daha çok kariyer peşinde koşturmasına dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç çarpıcı açıklamalarına devam etti: '''Şimdi günümüze baktığımızda giderek evlilik yaşının yükseldiğini görüyoruz. Evliliklerin giderek azalmaya başladığını, bireysel yaşamın arttığını, boşanmaların çoğaldığını görmeye başlıyoruz. Temel sebepleri ne olduğu araştırıldığında İslam'dan kaynaklanan İslam'dan beslenmesi gereken ahlaki erdemlerden uzaklaştığını görüyoruz. ''Kariyer yapacağız, ekonomik özgürlüğümüzü alacağız da ondan sonra evleneceğiz'' deniliyor ondan sonra zaten huzurunda kalmıyor sevgi de kalmıyor, muhabbet de kalmıyor. Manevi özellik ortadan kalkınca maddi mekanik bir ilişkiye dönüşüyor. Ekonomik özgürlük olacak, çok zengin olacağız cepler dolacak ondan sonra bir dünya gayri meşru işler gerçekleştiriliyor.'' dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi