İstanbul'un 39 ilçesinde, 62'si cezaevi, 156'sı seyyar olmak üzere toplamda 31 bin 342 sandıkta, 10 milyon 560 bin 963 kişi oy kullanılıyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Gaziosmanpaşa'da bulunan Dobruca Ortaokulu'nda,TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Üsküdar’daki Sabri Artam Vakfı İlkokulu’nda, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım  Tuzla, Emlak Konut Cemil Meriç Ortaokulu'nda, Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'ndeki Haldun Taner İlkokulu'nda oyunu kullandı.

''İstanbul seçmeni en isabetli kararı verecektir'' 

Oyunu Üsküdar'da kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul seçmeni İstanbul için en isabetli kararı verecektir diye düşünüyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminde oyunu kullanmak üzere Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokuluna geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile kızları Esra Albayrak da oylarını kullanmak üzere aynı okula geldi. Burada oyunu kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zarfı 3300 nolu sandığa attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından eşi Emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Esra Albayrak da oylarını kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Öncelikle İstanbul gibi bir şehrimizin büyükşehri belediye başkanlığı seçimi bu şekilde yapılmamalıydı. Ne yazık ki 31 Mart'tan sonra mevcut gelişmeler böyle bir seçimin yapılması, YSK kararıyla yenilenmesi yoluna gidildi. Bugün de İstanbulumuzun seçimini gerçekleştiriyoruz. İstanbulumuzun geleceğine tecrübesiyle, dinamizmiyle ve Ankara-İstanbul bütünleşmesiyle bir sürecin getirilmesini çok çok faydalı buluyorum. İstanbul seçmeni İstanbul için en isabetli kararı verecektir diye düşünüyorum. Sizlerin gayretleri için de teşekkür ediyorum" dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oyunu kullandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu eşi Hamide Soylu ile birlikte 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi için oyunu Gaziosmanpaşa'da bulunan Dobruca Ortaokulu'nda kullandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu eşi Hamide Soylu ile birlikte 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi için oyunu Gaziosmanpaşa bulunan Dobruca Ortaokulu'nda kullandı. 1004 numaralı sandıkta oy kullanan Soylu,“İstanbul için hayırlı uğurlu olsun. Bir seçim kampanyası oldu. Milletimiz güven içinde 31 bin 342 sandıkta oy kullanmaya başladı. Sabah oy kullanma işlemi sorunuz başladı. İnşallah bugün İstanbullu hemşehrilerimiz sorunsuz şekilde oy kullanır. 51 bin 909 güvenlik personelimiz çalışmalarını yürütüyorlar. Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah" dedi.

TBMM Başkanı Şentop oyunu kullandı 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, oyunu Üsküdar’daki Sabri Artam Vakfı İlkokulu’nda kullandı. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Şentop, katılımın bu seçimde 31 Mart’a göre daha yüksek olmasının beklendiğini söyledi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi dolayısı ile oyunu Üsküdar’daki Sabri Artam Vakfı İlkokulu’nda eşi ve kızı ile birlikte kullandı. Saat 11.00 sıralarında oyunu kullanacağı 3174 numaralı sandığa gelen TBMM Başkanı Şentop, sandık görevlileriyle el sıkışıp işlerinde kolaylıklar diledi. 

Binali Yıldırım, oyunu kullandı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi için Tuzla’da oy kullanacakları Emlak Konut Cemil Meriç Ortaokuluna geldi. Yıldırım gazetecilerin kendisine sorduğu “heyecanlı mısınız?” sorusuna biraz” diyerek cevap verdi. Yıldırım’a burada vatandaşlar yoğun ilgi göstererek tezahüratlarda bulundu. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminde oy kullanacakları Tuzla Aydınlı Mahallesindeki Emlak Konut Cemil Meriç Ortaokuluna geldi. Yıldırım, gazetecilerin kendisine sorduğu “heyecanlı mısınız” sorusuna “biraz” diyerek cevap verdi. Yıldırım’a burada vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yıldırım kendisine gösterilen yoğun ilgiden ötürü okula girmekte zorluk çekti. 

Ekrem İmamoğlu, oyunu kullandı

Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Mehmet Selim İmamoğlu ile birlikte oyunu kullandı. Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Mehmet Selim İmamoğlu ile birlikte oyunu kullandı. Ekrem İmamoğlu, oyunu Beylikdüzü'ndeki Haldun Taner İlkokulu'nda, 1382 numaralı sandıkta kullandı.Ekrem İmamoğlu, "Hem demokrasimiz adına hem İstanbulumuz adına hem de memleketimizin gelecekteki tüm seçimlerinin meşruluğu adına bugün halkımız hak ve adalet duygularıyla en doğru kararı vereceklerdir. Dolayısıyla şehrimize ve ülkemize hayırlara vesile olsun. Günün sonunda her şey çok güzel olacak.''dedi.


 

Editör: Haber Merkezi