İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen kongreyi değerlendirdi

21 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen kongrede yeniden güven tazeleyen İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen kongreyi değerlendirdi.

Pandemi nedeniyle ertelenen kongreyi pazar günü itibariyle tamamladıklarını ve artık sahaya inerek çalışmalara başlayacaklarını ifade eden İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen Ayrıca gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplandırdı.

HEDEFİMİZ BİRİNCİ PARTİ OLMAK. ÇARŞAMBA VEYA PERŞEMBE GÜNÜ MAZBATAYI ALACAĞIZ
"Bilindiği gibi Mart ayının ilk yarısında ilçe kongrelerimizi tamamladık. Salgın dolayısıyla ertelediğimiz ilk kongremizi 21 Haziran 2020 pazar günü gerçekleştirdik. İlçe seçim kurulunun sonuçları netleştirme sinden sonra çarşamba ya da perşembe günü mazbatamızı alarak yeni dönemi başlatıyoruz. Hep beraber birlik beraberlikle sahalarda olacağız. İyi Parti kendini anlattığı sürece iktidarın bir numaralı adayıdır. Hedefimiz birinci parti olmaktır. Bundan sonrası için tüm partili arkadaşlarımız ile birlikte sahaya inerek halkımıza kendimizi anlatarak birinci parti olacağız."

PANDEMİ NEDENİYLE DİĞER SİYASİ İL BAŞKANLIĞINI KONGREYE DAVET ETMEDİK
Yavuz Erkmen, "kongreye pandemi süreci den dolayı diğer siyasi parti il başkanlarımızı davet edilmedik ve kendilerine bu durumu ilettik anlayışla karşılar" ifadesini kullandı.


BEN VARSAM VAR BEN YOKSAM YOK ANLAYIŞI YANLIŞTIR. RESMİ BİR İSTİFA TALEBİ YOK
İyi Parti İl Başkan Yavuz Erkmen kongre sonrasında yaşanan istifalarla ilgili sorulara şu şekilde cevap verdi;

'Şahıslar bazında bir şey söyleyemem, particilik kişisel değildir. Ben varsam çalışırım yoksam çalışmam diye bir durum yoktur. Particiliği şahsiyete dönüştürmeyelim. O anki duygusallıkla hareket ederek o şekilde konuştuklarını düşünüyorum. Bu bir bayrak yarısıdır her partide kişiler değişir ama particilik daimidir. Bu parti çatısı altında ideallerimiz ve hedeflerimiz için çalışmaya devam edeceğiz. O arkadaşlar da sakinleşip akıllıca düşündüklerini zaman söylediklerinden döneceklerini düşünüyorum. Şu ana kadar bize gelen herhangi bir resmi evrakla istifa yok. Eğer ki gelirse zaten bu insanlar da bizim arkadaşımız görüşüp her şeyi tatlıya bağlanacağını düşünüyorum"

CAFER ERCAN KEŞKE BİZİ YÖNETİMDE İKEN ELEŞTİRSEYDİ
Sosyal medyadan istifa ettiğini açıklayan Cafer Ercan'ın durumu ile ilgili gazetecinin sorusu cevaplayan İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, "Bu arkadaşımız keşke yönetimde iken bizi eleştirseydi. O zaman iyiydik , şimdi mi kötüyüz. Yönetimin içindeyken bu eleştirileri yapmasını beklerdik uzaktan konuşmak kolay "dedi 
KÖY VE MAHALLELERE İNİYORUZ
Bundan sonraki hedefleri için açıklama yapan il Başkanı Yavuz Erkmen sözlerine şu şekilde devam etti:
"İlçe seçim kurulunun kesin sonuçlarından sonra saha mahalle ve köy çalışmalarına başlayacağız.Partimizin bildiği için çalışan arkadaşlarımız bizim dava arkadaşlarımızdır.*

KADIN VE GENÇLİK KOLLARI KURULACAK
Bundan sonraki yapılanma içerisinde kadın ve gençlik kollarını kuracaklarını ifade eden İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, "Biliyorsunuz biz de kadın kolları yoktu bu doğru. Bu doğrultuda karar aldık kadın kolları ve gençlik kollarımızı kurarak çalışmalarımıza başlayacağız" ifadesini kullandı.

ESNAFA KREDİ DEĞİL HİBE VERİLMELİ
Genel başkanımız Meral Akşener memleket masası kurarak hep birlikte vatandaşın ve esnafın derdine derman olalım dedi. Ancak iktidar partisi kabul etmedi. Bunun üzerine Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener milleti mecliste ağırlayarak milletin sesi oldu. Pandemi sürecinde esnaf arkadaşlarımız sıkıntıda. Kapanan işyerleri, işsiz kalan esnaf ve borç batağındaki esnaf arkadaşlara yapılan borçlandırma veya borcu ertelemek bu insanları kurtarmıyor maalesef. Türkiye'nin gerçeklerini dile getiren Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener konuşmasında esnafın dili olarak sadece sözlü değil somut göstergeler istiyoruz diyerek hükümete seslendi. Konuşmasında esnaf sıkıntını dile getiren Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, esnafımızı borçlandırmayalım esnafımızın yanında olalım kredi değil hibe yoluyla esnafımızı rahatlatalım dedi.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, millet ittifakı olarak başkanlık sistemini değiştirerek güçlendirilmiş parlamenter sistemini hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi