İYİ Parti'den Kozlu'da İl Genel Meclisi üyesi olarak seçildikten sonra Partisinden istifa eden ve bir süre bağımsız kalan İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Ali Mumcu, Eylül ayı son birleşimde ise Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı.

BİZİM PARTİMİZİN DIŞINDA GELİŞEN BİR OLAYDIR VE BİZİ BAĞLAMAZ

İl Genel Meclisi Ahmet Ali Mumcu'nun CHP'ye geçmesiyle ilgili gazetecinin sorusunu yanıtlayan İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, “Çok kısa ve net olarak söyleyeyim, istifa tek taraflı bir müessesedir. Arkadaş kararını o yönde vermiştir. Bu kararının akabinde şuanda da bir başka siyasi partiye girmesi tamamen kendi şahsi iradesidir. Dolayısıyla bizim partimizin dışında gerçekleşen konulardır ve bizimle bir ilgisi yoktur. Bunun için kendisine hayırlı olsun diliyor bundan sonraki hayatında da başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

İSTİFA ETTİĞİ GÜN BİZİM İÇİN O GÜN KONU KAPANDI

"Peki iyi Parti den istifa etmesi etik miydi" sorusunu ise İl Başkanı Yavuz Erkmen, "O konulara ben şu anda girmek istemem Çünkü bizim için istifa ettiği gün o konu kapanmıştır. Dediğim gibi istifa tek taraflı bir müessesedir, o gün kararını o şekilde vermiştir ve bizim için o gün bu konu kapanmıştır. bizim şu anda partimizin üyesi olmadığı için de bundan sonraki davranışları bizi bağlamaz. o arkadaşın kendi takdiridir.  hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

İSTİFASI İLE İLGİLİ YORUM YAPMAM

Erkmen, "istifa etmesi ile ilgili sebebi şuydu buydu bunlar geride kalmış olaylar Ben şu anda bununla ilgili bir yorum yapmam tamamen tek taraflı bir irade beyanıdır arkadaşın ki kendisi için hayırlı olsun Bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum" dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi