Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör, “Mekanize üretim sistemlerinin 1500 kişilik taze işgücü ile desteklenecek olması Zonguldak Taşkömürü’ne verilen desteğin çok açık bir göstergesidir. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda son yıllarda iş sağlığı ve iş güvenliği ile yapılan yatırımlar Madencilik sektöründe örnek teşkil etmektedir” dedi.

Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör, Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in Zonguldak ziyaretini ve kuruma işçi alınacak açıklamasını değerlendirdi.

Enerji Bir-Sen Başkanı Güngör, mekanize, yarı mekanize ve esnek mekanize kazı sistemlerinde çok büyük yatırımlara imza atıldığını ve bu sistemlerinde önümüzdeki günlerde 1500 kişilik taze işgücü ile desteklenecek olmasının Zonguldak Taşkömürü’ne verilen desteğin çok açık bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Sedat Güngör yaptığı açıklamada ayrıca Bakan Dönmez’in açılışın yaptığı Tahlisiye Tır’ı ile Zonguldak açıklarında araştırma yapan MTA’ya ait Oruç Reis isimli Sismik Araştırma Gemisi ziyaretlerini de değerlendirerek şunları ifade etti:

MEKANİZE ÜRETİM SİSTEMLERİNİN 1500 KİŞİLİK TAZE İŞGÜCÜ İLE DESTEKLENECEK OLMASI ZONGULDAK TAŞKÖMÜRÜ'NE VERİLEN DESTEĞİN ÇOK AÇIK BİR GÖSTERGESİDİR...

“Bildiğiniz gibi 5 Eylül 2018 tarihinde Sayın Enerji Bakanı'mız Fatih Dönmez ve ekibi ile birlikte şehrimize gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunmuştur.  Bu ziyaretler esnasında doğal olarak en önemli Oruç Reis araştırma gemisi olmuştur. Sayın Enerji Bakanı'mızın bütün çalışma arkadaşlarıyla birlikte Zonguldak'a gelmesi Gelik İşletmesine Ocağa inerek mekanize sistemi ve yatırımları yerinde incelemesi bize göre çok önemliydi.  Birilerinin (Yok Türkiye Taşkömürü Kurumu'na yatırım yapılmadı) veya (işçi alınmadı) söylemleri gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda son yıllarda iş sağlığı ve iş güvenliği ile yapılan yatırımlar Madencilik sektöründe örnek teşkil etmektedir. Türkiye Taşkömürü Kurumu gerçekten eski Enerji Bakanı'mızın ve Sayın Genel Müdürü'müzün üstün gayretleriyle mekanize, yarı mekanizma ve esnek mekanize kazı sistemlerinde çok büyük yatırımlara imza atmaktadır. Bu sistemlerinde önümüzdeki günlerde 1500 kişilik taze işgücü ile desteklenecek olması Zonguldak taşkömürüne verilen desteğin çok açık bir göstergesidir.Bütün bu yatırımların ve çalışmalardın başından beri içerisinde olan, yani Enerji Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ve ekibinin Türkiye’nin ihtiyacı olan kömürün verimli ve güvenli bir şekilde üretilerek ülke ekonomisine katkı sunmasında ki gayretlerini ve özverili çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Hiç şüphesiz mekanize kazı sistemi ile beraber üretimde artacaktır. Buna paralel olarak bize göre Türkiye Taşkömürü Kurumu Galeri sürme yani hazırlık sürecinde de mekanize sisteme hızlı bir şekilde geçmelidir. Sistemin sürekli verimli olabilmesi için hazırlıkların da pareler olarak yapılması ve zaman kaybının önlenmesi gerekmektedir. 

TTK’YI GELECEĞE TAŞIMAK...

TTK’yı geleceğe iyi şekilde taşınması için sendika olarak her türlü çalışmaya destek olmaya devam edeceklerini belirten Sedat Güngör, “Bir Diğer konuda Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) üretim mantalitesi değişirken verimliliğe dayalı diğer yapısal reformların da hızlı bir şekilde yapılması ve TTK’nın geleceğe iyi organize olmuş, verimliliği artmış, ülke ekonomisine katma değer katarak taşınması için yapılacak olan her türlü çalışmaya da sendika olarak destek vereceğimizi de buradan kamuoyuna deklare ediyorum. Sendika olarak zaten bundan önce de olduğu gibi bundan sonra da kurumun, kurum çalışanlarının, şehrin, milletin ve ülkenin yararına yerelde ve genelde yapılacak her türlü adaletli ve iyi niyetli çalışmalara katkı tutularak destekleyeceğimiz bilinmelidir” dedi.

TAHLİSİYE TIR'I İLE ÖNEMLİ BİR EKSİKLİK GİDERİLDİ...

Tahlise Tır’ı ile birlikte büyük bir eksikliğin giderildiğine dikkat çeken Sedat Güngör, “Sayın Enerji Bakanı'mız TTK tarafından satın alınan tahlisiye ekiplerimizin Allah korusun madende göçük kazalarında taşınacağı, istirahat edebildiği, barınabileceği her türlü donanıma sahip tahlisiye Tır’ının da açılışını yapmıştır. Bu aracın alınarak çok önemli bir eksikliğinin giderilmesin de emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Ve aynı zamanda insana ve çalışanlarımıza verilen önemin çok iyi bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

ORUÇ REİS SİSMİK ARAŞTIRMA GEMİSİ ÜLKEMİZ İÇİN EŞSİZ BİR DEĞERDİR

Oruç reis gemisinin ülkemiz için büyük bir değer olduğunu belirten Sedat Güngör, “Bir diğer önemli konuda Maden Teknik Arama’nın (MTA) emrine verilmiş olan ve yapımı tamamen yerli ve milli olan ülkemizin çok değerli ve göz bebeği Oruç Reis sismik Araştırma Gemisi de Sayın Enerji Bakanımız ve çalışkan arkadaşları tarafından Zonguldak Limanı’nda ziyaret edilerek ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi alınmıştır. Bilindiği üzere Oruç Reis Sismik araştırma gemisi; uzun bir süreden beri Karadeniz'de Araştırma ve Eğitim amaçlı faaliyetlerini Başarılı bir şekilde yürütmektedir. Dünyada eşi benzeri sadece 3-4 ülkede olan böyle eşsiz Bir değeri ülkemizin hizmetine sunulan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

YERLİ VE MİLLİ OLMAK, KENDİ KENDİMİZE YETERLİ DURUMA GELMEK ZORUNDAYIZ...

Sendika olarak milli ve yerli olmaya ve ülkemizin kendi kendine yeter duruma gelmesinin şart olduğunu belirten Enerji Bir-sen Şube Başkanı Sedat Güngör, şunları ifade etti:

“Sendika olarak Diyoruz ki; 

Ülkemiz her alanda her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır. Tabii ki bu alanların başında da madencilik ve savunma sanayi gelmektedir. Bütün alanlarda olduğu gibi bu alanlarda da yerli ve milli olmak, kendi kendimize yeterli duruma gelmek zorundayız.

Sayın Enerji Bakanı'mızın ve çalışma arkadaşlarının da bu konuda hassas olduğu bizim tarafımızdan çok iyi bilinmektedir.

Sayın Devlet Başkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sayın enerji bakanımız Fatih Dönmez Bey'in ve da diğer bütün bakanlarımız yerli Milli gayretlerini destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz”

TASARRUF SEFERBERLİĞİ BAŞLATMALIYIZ...

Ülkemize karşı şer ittifakının devrede olduğunu ve birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini belirten Sedat Güngör, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bilindiği gibi ülkemiz Amerika Birleşik Devletleri ve onun arkasındaki Siyonist Evangelistler tarafından bir kuşatma ile karşı karşıyadır. Esas gayeleri bu ülkeli bölüp parçalamak ve bu aziz milletimizi bu topraklardan atmak olan o şer ittifakına karşı millet ve devlet olarak bize düşen görev birlik ve beraberlik ve kardeşlik içerisinde hareket etmektir.

Aşırı savurganlıklardan, insaftan özellikle kamu kurum ve kuruluşlarındaki israflardan biran önce vazgeçmeliyiz. Camilerde, okullarda, iş yerlerimizde ve evlerimizde, şehirlerimizde eve de Hayatımızın her safhasında Bir tasarruf seferberliği başlatmalıyız.”

UNUTMAYALIM Kİ, EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞI OLMAYANIN HİÇBİR BAĞIMSIZLIĞI DA YOKTUR...

Konuşmasında ekonomik bağımsızlığın önemine değinen Sedat Güngör, şunları ifade etti:

“Enerji Bir-Sen olarak diyoruz ki ülkemizin içerisinden geçtiği bu zor süreci atlatmak, bu kuşatmayı kırmak, ezanı dindirmemek, bayrağı indirtmemek, düşmanlarımızı güldürtmemek için çok uyanık ve dikkatli olmalıyız. Siyasi ve her türlü farklılıklarımızı bir kenara bırakarak birlikte bütün hainlerin şer planlarını bozmalıyız. Hep birlikte bu gemide yolculuk yaptığımızın bilincinde olmalıyız. Unutmayalım ki ekonomik bağımsızlığı olmayanın hiçbir bağımsızlığı da yoktur. Bu şuurda milli ve yerli olarak ülkemize hizmet vermeye çalışan başta Sayın Devlet Başkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'a, Enerji Bakanı'mız Sayın Fatih Dönmez arkadaşlarına, diğer tüm bakan ve mesai arkadaşlarına, kendini bu ülkeye bu millete hizmete adayan siyasilerimize, bu aziz Millete hizmet etme yolunda gecesini gündüzüne katan bilim adamlarımıza, Her türlü zorluğa karşı üretmeye ve istihdam yaratmaya çalışan işadamlarımıza, Milletin değerlerinin korunması, milli birlik ve beraberliğimizin devamı ve de ülkenin kalkınması ve demokratikleşmesi için her türlü mücadeleyi veren sivil toplum kuruluşlarının yetkililerine, mili ve yerli basınımıza,  ülkemiz ve milletimiz için canını seve seve veren ve vermeye hazır olan tüm emniyet personelimize ve şehit ailelerimize şahsım, sendikalarımız ve milletimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi