Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu, “İYİ Parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne teşekkür borcumuz var” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, bir takım ziyaretlerde bulunmak için Zonguldak’a geldi. 

Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, ilk olarak Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, il Başkanı Yavuz Erkmen’in yanı sıra il ve ilçe teşkilatları yönetimi hazır bulundu. 

ERKMEN: AKDEMİR’E BİZİ KABUL ETTİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen ziyarette yaptığı konuşmada,” İYİ Parti genel merkezi olarak ‘iyilik kervanı yollarda’ adıyla bir proje uygulanması başladı. Ve bu proje uygulanırken yurdumuzun dört bir tarafında genel başkan yardımcımızın başkanlığında oluşan heyetler illerimize gidiyor protokol ziyaretleri sivil toplum örgütü ziyaretleri ve vatandaşlarımıza temaslarda bulunuyor. Bu çerçevede biz de bugün Zonguldak’ta sayın başkanımızdan başlayarak akşama kadar ziyaretlerimiz olacak. Öncelikle sayın başkanımıza bizleri kabul ettikleri için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

NUHOĞLU: CHP’YE MİNNETTARIZ…

Nuhoğlu ziyarete ilişkin bir açıklamasında İYİ Parti olarak, CHP 15 milletvekili vermemiş olsaydı, seçime giremeyeceklerini belirterek, “CHP’ye teşekkür borcumuz var” dedi.

İYİ parti olarak tüm Türkiye’yi dolaştıklarını belirten  Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu şunları söyledi:

“Biz gittiğimiz illerde belediyeleri ziyaret etmiyoruz, böyle bir alışkanlığımız ve adetimiz yok. Ama Zonguldak belediye başkanlığını özellikle ziyaret ettik çünkü CHP’li bir belediye. Cumhuriyet Halk Partisi çok ciddi bir demokrasi örneği verdi. Bildiğiniz gibi iyi parti seçimlere sokulmak istemiyordu, zaten kurulduğumuzdan itibaren biz bunları biliyorduk. Seçimlere sokulmaması için talimat verdi hem Yargıtay Başsavcılığından hem de yüksek Seçim Kurulu’nda. Şartları yerine getirdiğimiz halde sokulmayacaktık ama o şartlardan bir tanesi den önemli olanlardan biri grup kurmaktı. Bizim beş milletvekilimiz vardı ama on beş milletvekiline daha ihtiyacımız vardı. Genel başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’ndan 15 met vekil istedi, ve oda kabul etti. O süreçte çok kritik oldu. Bir cuma günü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yüksek Seçim kuruluna seçime katılma hakkı kazanan partinin listesini gönderdi. Onların arasında iyi Parti vardı. Fakat Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu yazıyı yeni yüksek Seçim Kurulu’na gönderince yüksek Seçim kurulu gayriresmi bir toplantı yaptı. Girsin mi girmesin mi diye iyi parti ve toplantı beşe beş oy çıktı ama bir resmi bir oylama değildi. Bir üye katılmamıştı ve oylamayı pazartesi gününe saat 14:00’e ertelediler. Biz de zaten pazartesi saat 14.00’a ertelenen CHP’den iyi partiye geçecek 15 milletvekili için hazırlığımızı ona göre yapmıştık. Pazartesi sabahı işlemler bitirilecekti grup kurulacaktı ve yüksek Seçim kurulu bildirilecekti. Ancak pazar günü yüksek Seçim kurulu nda görev yapan bürokrat bir arkadaşımız toplantının pazar gününe alındığını bize duyurdu. Bu olacak bir iş değildi, resmi bir kurum toplantısı günü açıklıyor ama bir gün evveli alıyor ve kimsenin haberi yok, biz bunu öğrenince bu kadar acil bir durumda ki Cumhuriyet halk Partisinin grup başkan vekili görevde olan arkadaş bile nasıl yetiştireceğiz diye tereddüt gösterdi. Bizim iki arkadaşımız verdik fişlerini aldılar meclise gittiler ve cuma yatak partisi 15 met vekil toplanabildiği, üyelik girişleri yapıldı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verildi ve başkanlıktan da grup kurulduğumuza dair yazı alındı. Yüksek Seçim Kurulu’na yetiştirildi ve bu sürecin hepsi dakikalar içersinde gerçekleştirildi. Ve bildiğiniz gibi yüksek Seçim kurulu mecburen grup olduğu için iyi partinin seçime katılma hakkını verdi ve bunun yanında Yargıtay juliet Başsavcılığından gelen şartları yerine getirmiştir cümlesini zikretmek zorunda kaldım. Ama ondan sonra malumunuz hem akp genel başkan hem de MHP genel başkanı çok öfkelendiler. Yüksek Seçim kurulunun izni vermesine çünkü cumartesi günü toplanıp kararını vermeli diler yani bir grup kurmadan diye. Onun için biz cuma yatak partisi ne karşı bir teşekkür borcumuz var ve bu teşekkürü Genel başkanı yapmıştık ama ziyaretimizde temsilci olarak Zonguldak belediye başkanına ziyareti yapmış olalım dedik.”

AKDEMİR:  CHP CUMHURİYETİN VE DEMOKRASİNİN ÇİMENTOSUDUR

Zonguldak Belediye Başkanı Muharem Akdemir’de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasinin ve Cumhuriyetin çimentosu olduğunu belirten Muharrem Akdemir, “CHP kurulduğundan bugüne kadar 95 yılı aşkın bir geçmişi olan köklü bir partiyiz. Cumhuriyetin çimentosu ve demokrasinin çimento olan bir partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Ben de şahsım olarak bu partinin bir üyesi olaraktan ve bir neferi olmaktan son derece mutluyum ve kurulum gerçekten. Yapacağımız çalışmalar bizim ilkelerimize, almış olduğumuz terbiye gereği belli, bu ilkelerimiz ve almış olduğumuz terbiye belli. Bu ülkemizde olsun da bu amaçları doğrusunda Zonguldak’ımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. İnşallah yaptığımız iş ters bir yer bulur, değer bulur ve halkın nezdinde kabul görür. Kabul gördüğüne de inanıyoruz. Biz her görevi hizmet etmek için kabul ettik ve bu iş yarına da devam ediyoruz. İnşallah yaşam boyu hizmet etmek için de elimizden gelen her gayreti hep ülkemiz açısından görevde olduğumuz sürece de hizmetin en iyisini yapmaktır. Sizler partinizin kurulduğundan bugüne kadar gelişmeleri çok güzeldi şekilde özür dileriz zaten teşekkür ediyorum. Bazen siyasette politikada birlikte çok önemlidir. Birlikte düşünmek değil mi vatan için, bayrağımız için, ülkemizin kalkınması için ortak aklı masaya yatırıp onun üzerinde mutabakat sağlamak kadar güzel bir şey yoktur diye düşünüyorum. Bu duygularla ziyaretiniz için tekrar teşekkür ediyorum şeref verdiniz, onur verdiniz” dedi.

AKDEMİR, NUHOĞLU’NA MADENCİ HEYKELİ TAKDİM ETTİ

Konuşmaların ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir iyi parti genel başkan yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu’na Zonguldakın simgesi madenci heykeli takdim etti.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi