İYİ Parti İl Başkanı Ragıp Bayraktar, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Fatma Gülay ve il yöneticileri ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Umut Başoğlu’nu ziyaret etti.

 

 

İYİ Parti İl Başkanı Ragıp Bayraktar, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Fatma Gülay ve il yöneticileri ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Umut Başoğlu’nu ziyaret etti.

BAŞOĞLU: BİZDE İADE-İ ZİYARET YAPACAĞIZ

Başoğlu: 6 Ocak’taki kongremizin ardından ziyaretlerimi devam ediyor. Bugünde bizleri ziyaret edip bizleri onurlandıran, Türkiye tarihimizin yeni kurulan partilerinden İYİ Parti’miz, saygıdeğer İl başkanımız, yönetim kurul üyelerimiz ve merkez İlçe başkanımız bizleri ziyarete geldiler. Kendilerine bu noktada, kendileri de yeni kurulan bir parti olmaları münasebetiyle idae-i ziyaret yapacağız. Aynı zamanda basından takip ettiğim kadarıyla kongre süreçleri de başlıyor. Kendilerini bu süreçlerde başarılar diliyorum İyi parti İl ve merkez ilçe başkanı ile tüm yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza. Ben tekrar İyi Parti il başkanı, merkez ilçe başkanı ve yönetim kurul üyelerine bu nazik ziyaretlerinden dolmayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAYRAKTAR: İNŞALLAH BAŞARILI OLURLAR

İYİ Parti İl Başkanı Ragıp Bayraktar’da “Bizlerde CHP’nin yeni il başkanına inşallah bu süreçte başarılar diliyoruz. Önümüzde ki yoğun bir yıl var ve seçimler yaklaşıyor. Burada birlik ve beraberlik en önemlisi, Zonguldak en önemlisi, bunu için hep beraber bir yola çıktık ve inşallah bu süreçte başarılı olacağımıza inanıyoruz. İl başkanımıza hayırlı olsun ziyaretinde ulunmaya geldik. Yönetim kurulumuz ve merkez ilçe başkanımız ile beraber. İnşallah Zonguldak için hayırlısı olur, en iyisi olur diyoruz” dedi.

BAŞOĞLU, KADIN KOLLARI KONGRESİ TÜZÜĞÜMÜZE UYGUNDUR VE ŞAİBE YOKTUR

Yapılan açıklamaların ardından Umut Başoğlu ve Ragıp Bayraktar gazetecilerin soruların cevaplandırdı.

CHP Eski İl Kadın Kolları Başkanlarının yaptığı basın açıklamasını konusundaki soruya İl Başkanı Umut Başoğlu, Yapılan kongreni şaibeli olmadığını ve parti tüzüğüne uygun olduğunu belirterek şunları söyledi: “Konuyla ilgili hem genel merkezimizin hem kadın kollarımızın yapmış olduğu takvim hem tüzüğümüze hem de yönetmeliğimize, genelgelerimize uygun olduğu, bu noktada bunu üzerine de Genel merkezde Kadın kolları Genel başkanımız sayın Fatma Köse’nin de onayladığın gösteren bir evrakla bize gelmiştir. Biz biliyorsunuz o süreçten sora il başkanı olduk ve o konuyla ilgili genel merkezimizin böyle bir kadın kolları ile ilgili seçimde her hangi bir oğlan dışı, yasa dışı veya tüzüğe aykırı bir olguyla rastlanmamış olacak ki kendileri onaylayıp tarafımıza bir belgeye gönderdiler Onun için biz burada kıstas olarak şuna bakarız; genel merkezimiz ve bağlı olan kadın olan kadın kolları Genel başkanımızın bu noktada yapılan kadın kolları İl seçimlerini onaylayıp onaylamadığına bakarız. Çünkü neticede oraya evraklalar iki taraftan da gitmiş. Onun için bunda her hangi bir problem olacak, problem yaşanacak bir konu değil. Onun için Cumhuriyet halk partisi noktasında bir aile meselemizdir. Bunu kedi içimizde tekrar değerlendirmesini yapacağız ve daha sonrada mutlaka kamuoyuyla da paylaşacağız.”

CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI..

“CHP ile İyi parti arasında bir ittifak düşünülüyor mu, İyi Parti seçimlere giremiyor deniliyor” sorusuna CHP İl Başkanı Umut Başoğlu, “Şimdi şöyle söyleyeyim. Bizler il başkanları olarak genel merkezin il temsilcileriyiz bende ve başkanımda. Şimdi bu genel merkezlerimiz nezdinde değerlendirilecektir ve bu konuyla ilgili bizlere bir bilgi, bir bilgi, bir talimat mutlaka gelecektir. Biz o konuyu genel merkezlerimizin çalışmasına ve tavrına bakarız arkadaşlar” şeklinde cevap verdi.

BAŞOĞLU: ZONGULDAK’IN ÇOK SIKINTISI VAR

6 Ocak’ta yapılan kongrede İyi Parti İl başkanı da gelmişti. Bunu hayır bloğunun yakınlaşması olarak düşünebilir miyiz” sorusuna,  CHP İl başkanı Umut Başoğlu şunları söyledi:

“Değerli arkadaşlar bunu bir nezaket olara değerlendirelim. Tabiki neticede biz aynı bölgede, Zonguldak’ta siyaset yapıyoruz. tekrar söylüyoruz siyaset çözüm merciidir, İyi Parti’nin il Başkanı, il başkanımız, merkez ilçe başkanımız ve yönetim kurularlıda bu noktada Zonguldak’la ilgili sorunları çözme noktasına hep birlikte ortak noktada tabi ki bulaşacağız. Bununla ilgili hiç bir problem hiç bir sıkıntı ve sakıca yok. Zonguldak’ın önümüzde ki bir sürü problemi var. Bir kere dışlanmış bir Zonguldak’la karşı karşıyayız. Geline süreçte TTK, Filyos vadi Projesi problemi olan, yoların bize lütuf gibi bahsedildiği bir Zonguldak’tan bahsediyoruz. Bundan 10 yıl sonra neredeyse köylere oturulacak ev kalmayacak, oturulacak insan kalmayacak bir Zonguldak’tan bahsediyoruz. Tabi ki bu noktalarda Sayın İl başkanımızla ve tabiî ki istişarelere gideceğiz çünkü burada mesele Zonguldak’ın sorunlarıdır değerli arkadaşlar. Bu noktada biz mutlaka ortak mutabakatlar sağlayacağız.”

İYİ PARTİ’NİN SEÇİMLERE GİREMEMESİ GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

İyi Parti İl Başkanı Ragıp Bayraktar’da, “İyi Parti’ni seçimlere girememe ile ilgili olarak ta bir durum söz konusu değildir., basında çıkan yansıyan haberler göre şöyle tabiî ki. YSK bir partini seçime girebilmesi için 6 ay önceden kongrelerini yapılmış olması gerekiyor. Genel merkez nezdinde zaten geçen ay kongreleri yapıldı. Bizim şu anda önümüzde dört beş aylık bir ürecimiz kraldı ve dolayısıyla dört beş ay içinde Ankara seçime gidecekse eğer, Türkiye seçime gidecekse eğer dört beş ay içinde tabi ki gidemeyiz ama zaten YSK’ya göre altı ay öncesin de genel seçimleri açıklanması gerekiyor ve seçime girememe gibi bir durumun söz konusu değil, seçime girme ili ilgili en ufak bir sıkıntımız yok şu anda” diye konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi