Atanmışlar seçilmişleri ihraç ettiler
Aralarında milletvekili adayı Batu Müftüoğlu ve Eski Merkez ilçe başkanı Serhat Yıldırım'ın da bulunduğu 13 kişi İYİ Parti'den ihraç edildi. İYİ Parti'den ihraç edilen Serhat Yıldırım bu karara sert tepki gösterdi.
Bu kararı Yargıya taşacağını ayrıca Genel Merkez Disiplin Kurulu itiraz edeceğini belirten Serhat Yıldırım, Mart 20'de yapılacak il kongresinde aday olacağınıda ifade etti.

Serhat Yıldırım şunları söyledi:

İHRAÇ KARARI YASAL DEĞİL
İYİ Parti kuralı 2 yıl oluyor. İlk kurulduğunda bu partiden önce hiçbir siyasi hiçbir siyasi girişimimin olmadı. Ben İYİ Parti ile siyasete girdim. Partimiz kurulduğunda ilk kurucu üyelerdendim. Sonra kurulan ilk kurucu İl yönetiminde başkan yardımcılığı aldım sonra merkez ilçe kongresinde seçilerek, Merkez İlçe başkanı oldum. 10 ay boyunca 24 Haziran suretiyle bu süreci getirdim onun peşinde tekrar Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından yenileme süreci altında biz tamamen onların isteği ile istifalarımızı verdik. Arkadaşlar atansın diye ancak  partimize üye olmayan kişiler atamayla İl Başkanlığı İlçe Başkanlığı gibi konumlara geldier. İYİ Parti ikinci İl Başkanlığı görevi yaptım. Birkaç ay sonra yerel secimlerde Karaman beldemizde adayımız yoktu ben gittim oradan partimiz adına Karaman Belediye Başkanı olarak görev aldım. 3 ay orada çalıştım. Bu süreçten sonra seçimler bitti. Atamayla il başkanı olan Yavuz Erkmen tamamen bu partiyi kuran arkadaşları saf dışı bırakarak atanmışlar ile yeni yönetimleri kurdu. 
ATANMIŞ İL BAŞKANI 45 GÜN İÇERİSİNDE KONGRE YAPMASI GEREKEN 14 AYDIR KONGRE YAPMADI
Bu partiyi kuran arkadaşlar tamamen yönetim dışında bırakılarak yeni kadro yola devam ettiler. Biz bu süreçte kongre yapılmasını bekliyorduk. Hatta bununla ilgili 1 Nisan itibarıyla da olağanüstü kongre kararları vardı. Genel merkezin ancak bir türlü bunu burada uygulamadılar. Defalarca ikaz ettik. Şuan 14 ay oldu kongre yapmadan yerlerinde duruyorlar. Normalde atanmış bir il başkanı veya ilçe başkanın ilçelerde 30 gündür ilde de 45 günde kongre yapmaları gerekiyor ama tam 14 ay oldu. 

YARGIYA TAŞIYACAĞIM AYRICA MERKEZ DİSİPLİN KURULUNA İTİRAZ EDECEĞİM..
Tebligatı elime aldım atanmış İl Başkanlığı bana  ihraç olarak yazmış. Ben bunu hiçbir şekilde kabul etmiyorum zaten Genel Merkez  disiplin kuruluna başvurumu yapacağım.

PARTİYİ AİLE ŞİRKETİ GİBİ YÖNETİYORLAR
Önümüzde şimdi Mart'ta kongreler var karşılığında aday olmamız için.  Bu partiyi kurarken siz de biliyorsunuz ondan hiç bir tanesi yoktu ama geldiler partiye yukarıdan atanma yaptılar. Zonguldak'taki arkadaşları tamamen ihraç ettiler. Tüzüğümüze göre disiplinde birinci ve ikinci derece akraba olmaması gerekiyor. Tüzüğümüze göre ikinci derecede bile aynı yerde olmaz der. Şuan buna da itiraz edeceğim.''
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi