MHP İl Başkanı Varol Demirköse, "İYİ Parti ihanet içinde"dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Zonguldak ve ülke gündemi üzerinde açıklamalarda bulunan İl Başkanı Varol Demirköse, İyi Parti'ye sert tepki gösterdi.

ZONGULDAK'TA KENTSEL DÖNÜŞÜM RANT KAPISI OLMUŞTUR 

Pazar günü Elazığ’da yaşanan Deprem afeti ilimizdeki Kentsel Dönüşüm çalışmalarındaki hassasiyetin dikkate alınması gerektiğini göstermektedir.

Tekrar tekrar uyarıyoruz, Zonguldak ikinci derece deprem riskine sahip ve geniş havzalı maden kentidir, Kentsel dönüşüm bu şehirde üç beş katlı binaların yıkılıp on yirmi katlı binaların yapılması olarak uygulanmamalıdır. Zonguldak’ta kentsel dönüşüm rant kapısı olmuştur.

Dar alanlara çok katlı binalar yapmak, şehri boğmak yaşam alanını kısıtlamak, olası bir doğal afet durumda insanlarımızın can güvenliğini tehlikeye atmaktır.

Pazar günü Elazığ’ da yaşanan deprem, İzmir depremi ve Düzce depremi dikkate alınarak, kentsel dönüşüm gerçek manasında ve yatay mimariye uygun projelerle uygulanmalıdır. Doğal afet yaşamadan önce mutlaka tedbir alınmalıdır.

İCRALIK OLAN ESNAFA DESTEK PAKETİNDEN YARARLANMALI

Esnafımız Covid-19 hastalığı sürecinde oldukça sıkıntı çekmekte, destek paketlerinden daha geniş bir kesimin faydalanmasının sağlanması gerekmektedir. İcralık veya kredileri takibe düşen esnafımızın destek paketlerinden faydalanması sağlanmalıdır. Uzun vadeli geri ödemesiz geri kalan zamanda sıfır faizli uzun vadede ödemeli kredi desteği verilmelidir ve icralık ile kredileri takibe düşen esnafımız da faydalanabilmelidir. Ayrıca, kredi ve kredi kartı ödemeleri takibe düşen düşük gelirli vatandaşımız yada kredi kullanmak ihtiyacı olan vatandaşımız içinde tekrar düşük faizli kredi kullanımı sağlanmalıdır.

YAVUZ ERKMEN'İN ÇALIŞMALARDAN HABERİ BİLE YOK!

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, esnafımızın bu zor durumundan siyasi fayda sağlamaya çalıştığını görüyoruz. 

İYİ Parti İl Başkanı, İYİ Parti Eskişehir Milletvekilinin küçük esnafın korunması hakkında verdiği araştırma önergesinin AKP ve MHP tarafından verilen Red oyları ile kabul edilmediğini ve esnafa İYİ Partinin sahip çıktığını söylemekte, AKP ve MHP’nin halkımızın yüzüne nasıl bakacağını merak ettiğini ifade etmektedir. 

Esnafımızın marketler karşısında erimemesi için TBMM’nde yasa teklifleri mevcut olup bu teklifler hakkında çalışmalar sürmektedir. Anlaşılan İYİ Partinin bu çalışmalardan haberi yoktur.

Böyle çalışmalar varken aynı konuda araştırma önergesi vermek ya işi bilmemezlik yada samimiyetsizliktir.

İYİ PARTİ İHANET İÇİNDE

TBMM’de Terörizmin Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifinin görüşmelerinde CHP, HDP ve İP ağız birliğiyle konuştular, el birliğiyle red oyu kullandılar. 

CHP, HDP ve İP, verdikleri red oyu ile terör örgütlerine ve bunlara finansman sağlayanlara destek verdiler.

Bir taraftan terör örgütlerine ve bunlara finansman sağlayanlara destek veriyorsunuz diğer taraftan esnafımıza sahip çıkıyormuş gibi davranıyorsunuz. Aklınızı başınıza alın. 

Bir taraftan terörist Selahattin DEMİRTAŞ’a sahip çıkıyorsunuz, bir taraftan da vatan haini PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye sahip çıkıyorsunuz. Siz vatan hainlerine bölücülere teröristlere destek verirken hiç mi vicdanınız sızlamadı? Siz bunun hesabını vereceksiniz.

Siz; terör destekçisi HDP milletvekilinin Meclis kürsüsünden İYİ Partiye “Bugün o koltuklarda PKK ya gönül vermişlerin HDP’nin oyları ile oturuyorsunuz, haddinizi bilin” sözüne cevap veremezken, terörist Selahattin DEMİRTAŞ’a sahip çıkarken, her karış toprağında şehit kanı bulunan ecdatımızdan bize miras kalan bu topraklarda yaşayan aziz milletimizin karşısına nasıl çıkacaksınız?

Biz Milliyetçi Hareket Partisi’yiz. Bizimle aşık atmaya, boy ölçüşmeye kalkışanlar; önce fikir sahibi olacaklar, önce fazilet sahibi olacaklar, eğer temiz bir mazileri varsa bunun fıtratıyla olgunlaşmayı, konuşmayı deneyecekler. Yok ise bu saydıklarımız, bulunmuyorsa bu anlattıklarımız, o zaman işlerine bakacaklar, önlerinden yiyecekler, başka yerde tepinecekler.

BİZ DEMİRTAŞ'A BAKINCA BEBEK KATİLİNİ GÖRÜYORUZ, PKK'YI GÖRÜYORUZ

Biz HDP açılmamak üzere kapatılsın dedik. Bu kararımızın arkasındayız.Hazine yardımlarının terör örgütüne gitmesini istemiyoruz. TBMM’de PKK’lı istemiyoruz. Biz Demirtaş’a bakınca terörist görüyoruz, bebek katilinin heykelini dikmek isteyen cani görüyoruz. 6-8 Ekim olaylarında katledilen 53 vatandaşımızın acısını görüyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin terörist Demirtaş’ın derhal serbest bırakılmasını dayatan en son kararını tanımıyoruz, takmıyoruz, milli vicdanda hükümsüz olduğunu da buradan haykırıyoruz.

İŞKUR'DA KUR'ALAR ŞEFFAF OLARAK YAPILMALI

İŞKUR konusunda hassasiyetimiz sürmektedir. Toplum Yararı Projesi kapsamında yapılan alımlarda kura ve liste yöntemi uygulanmaktadır.

Kura yönteminde asiller kura, yedekler ise liste yöntemi ile belirlenmektedir.

Yedeklerin belirlenmesinde kura olmadığından, siyasiler ve nüfuz sahibi kişiler kendilerine gelen talepler karşısında İŞKUR üzerinde baskı oluşturma çabasındadır. Buda şaibe ortaya çıkarmakta toplum vicdanı rahatsızlık duymaktadır. Ayrıca kuraların belirlenme şekli de şeffaf değildir. Bu konuda partimize yoğun bir şekilde gelen taleplere ve şikayetlere karşı duyarsız kalamayız. Tekrar bütün yetkilileri uyarıyoruz. Ekonomimizin ve insanlarımızın büyük sıkıntı yaşadığı bir ortamda İşkur üzerinden TYP kapsamında yapılan alımlarda asiller ve yedekler, şeffaf bir şekilde kura yöntemi ile belirlenmeli, şaibeye ve kamu vicdanını rahatsız edecek duruma izin verilmemelidir.

(Haber-Ercan Demir)


Editör: Haber Merkezi