İyi Parti Milletvekili Ümit özdağ'ın Partisinin İstanbul İl Başkanının fetö derneğine üye açıklamasının ardından Genel Başkan Meral Akşener'in cevap vermesi ile devam eden tartışmaları değerlendiren İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, "İYİ Parti herhangi bir olumsuzluk yoktur" dedi.

Ankara'da olması sebebiyle gazetecilerin sorularına telefondan görüntülü olarak cevap veren İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen önemli açıklamalarda bulundu.

Ümit özdağ'ın açıklamasının yanlış olduğunu ifade eden İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen şunları kaydetti:


İYİ PARTİ'NİN YÜKSELİŞİNİ DURDURMAK İSTİYORLAR

İYİ Parti bütünlük içerisinde yoluna devam ediyor. Genel Başkanımız Meral Akşener’de açıklamalarda bulundu. İYİ Parti’nin yükselişinden dolayı içeride ve dışarıda bir takım olayların olacağını ifade etti.


ÜMİT BEY CAMİAYI ÜZÜLMÜŞTÜR
Ümit bey partimizin Milletvekilidir. Ama kendisinin yaptığı bu açıklama bütün İYİ Parti camiasını üzmüştür. Niye üzmüştür? Çünkü elinde herhangi bir kanıt olmadan, şayet kanıt varsa da bunu herhangi hukuki mercilere sunmadan böyle bir açıklama yapması farklı bir amaca hizmet ettiği hissini doğurmuştur. Çünkü Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener bu konu kendisine iletildiği zaman, devletin yetkili makamlarına iletip gerekli araştırmayı yaptırdığını zaten söylemiştir. Genel Başkanımız devletin ilgili birimlerine FETÖ’cü olup olmadığı yönünde bağlantısı olup olmadığını yönünde sormuş, devletin ilgili birimleri bu anlamda herhangi bir kaydı ve bağlantısının olmadığı yönünde geri dönüş yapılmıştır. Dolayısıyla bunun üzerine söylenecek bir söz yoktur. Bundan sonraki süreci iddiayı söyleyen ispatlamakla zorunludur. Ümit bey partinin kuruluşunda var olarak milletvekili olarak görev almış birisidir. Hatta İl Başkanı olan Buğra beyle birlikte Genel Başkan Yardımcısı olarak partide görevde yapmıştır. O zamandan bu zamana herhangi bir değişiklik olmadığına göre, o zamandan bu zamana herhangi bir şey söylemediğine göre bugün ortaya çıkıp bunu söylemesi herkes tarafından manidar karşılanmaktadır. Buradaki amacın ne olduğu konusunda herkes kendine göre fikir üretmektedir. Ama biz şunu çok rahatlıkla söyleyebiliyoruz ki, İYİ Parti’de bu tip olaylar kuruluşundan beri karşılaştığı ve mücadele ettiği ve de bunların hepsinden üstesinden geldiği olaylardır. İYİ Parti bugün milletimizden aldığı destekle hızla yukarı doğru gitmektedir. Genel Başkanımız bunu söyledi. Yüzde 15’lere yükselen bir partiyi bundan sonra her halükarda aşağıya çekmek için, milletin gözünden düşürmek için çeşitli oyunlar oynanacaktır.  Bunların hepsine hazırlıklıyız, hepsini biliyoruz, hepsine karşıda milletin güveniyle çok daha iyi yerlere geleceğimizi biliyoruz. İYİ Parti gerek Genel Başkanı’ndan gerek sade üyesine kadar yoluna devam etmektedir.

İSTANBUL İL BAŞKANIMIZ ÜMİT BEY HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA
Bu iddialar konusunda da Buğra beyin yapacağı tek bir şey var, Türk hukukuna ve adaletine sığınmak. O’da gitmiş bugün zaten suç duyurusunda bulunmuştur. Bundan sonraki süreç Ümit beyin bunu ispatlamasına kalmaktadır. Eğer elinde de ispatlayacak bir şeyi yoksa ki, devletin makamları yok diyor. O zamanda bu iddia sahibi ortada kalır demektir. Biz şuan da partimizde birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam ediyoruz.

 
TTK'NIN ÖZELLEŞTİRİLMESİ KONUSUNDA İKTİDARIN BÖYLE BİR ŞEY YOK DEMESİ KOLAYCILIĞA KAÇAR

TTK’nın Çinlilere satılması yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise Erkmen, “Geçen günde söyledik. İktidarı oluşturan partiler TTK’nın Çinlilere satılacağı yönündeki iddialara çok kolay cevap vermesinler. Çünkü yarın-öbür gün manşet olurlar. Çünkü, Türkiye Varlık Fonu’nun Başkanı şuan da Sayın Cumhurbaşkanıdır. Sayın Cumhurbaşkanının başkanlık yaptığı fonun Genel Müdürü, Türkiye’deki madenlerin hepsinin Türkiye Varlık Fonu bünyesinde toplanacağının açıklamasını yaptı.  

İktidar temsilcisi arkadaşlarımız; Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanına telefon açıp böyle bir demeç verdi mi, vermedi mi, gazeteler yer aldı mı, almadı mı diye sorsunlar ona göre de karar versinler. Şimdi çıkıp ‘böyle bir şey yok’ demek çok kolaycılık oluyor. Yarın öbür gün manşet olunacak bir şeyde kimse bulunmasın. 
Ben şunu iddia ediyorum ve iddiamın arkasındayım; Türkiye Varlık Fonu’nun Başkanı Sayın Cumhurbaşkanıdır. Sayın Cumhurbaşkanının başkanlık yaptığı fonun Genel Müdürü Türkiye’deki madenlerin fon bünyesine alınacağını söylemiştir. Bu ne anlam taşıyor? Maden Holding kurup, Türkiye Varlık Fonu bünyesinde bunların değerlendirileceği söyleniyor. Biz Türkiye Varlık Fonu’na alınan şirketlerin başına ne geldiğini biliyoruz. Biz kamuoyuna karşı uyarıcı görevimizi yapıyoruz. Ve bununla karşılanacağını söylüyoruz. Her şey olup bittikten sonra tüh demek yerine bunun Zonguldak’ın lehine, TTK’nın lehine, işçilerimizin lehine nasıl bir yol izlenebileceği konusunda kamuoyuyla kaygımızı başlatıp süreçle ilgili er kişilerin takip etmesini istiyoruz. Bizim derdimiz budur. Biz ortaya astarı-astarı olmayan bir şey atmıyoruz, kimsenin de astarı-astarı yoktur demesine de müsaade etmeyiz eğer bu şekilde söyleyenlere de ‘açıklamalara bakın’ diye de kaynaklarımızı gösteriyoruz, gösterdikte” şeklinde konuştu.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi