Basın Bayramı, Lozan Anlaşması ve Ayasofya’nın ibadet açılması kutlandı

İYİ Parti Zonguldak il Başkanalğı tarafından hem 24 Temmuz Basın Bayramı, hem Lozan Anlaşması’nı yıldönümü ve hemde Ayasofya’nı ibadete açılması kutlanadat şöyle denildi:

DİLEĞİMİZ BASININ ÖZGÜRCE GÖREVİNİ YERİNE GETİRMESİDİR
İYİ Parti’den yapılan açıklamada, “24 Temmuz Basın Bayramı ve sansürün kaldirilisinin 112. Yıl dönümünde tüm basın çalışanı arkadaşlarımızın gününü kutlar saglik ve huzur içinde nice başarı dolu yıllar dilerim. Tabiki böyle bir günde basının özellikle yerel basının yaşatılması. Ulusal da ise tarafsız olması ve vatandaşımızı doğru bilgilendirme konusunda ne derece hassasiz. Başarılıyız bunu tartışmamız gerekiyor. Dileğimiz demokratik laik bir hukuk sistemi içinde basının özgürce görevini yerine getirmesi. Basının ve insanların şiddete başvurmadan görüşlerini ifade ettiği ortamın oluşması, yalnız görüşlerinden ötürü basının hak özgürlüklerinin kisitlanmanasi tenennimizdir.

LOZAN TÜRKİYE’Nİ TAPUSUDUR
24 Temmuz aynı zamanda Türkiye’mizin tapusu, Kurtulus savaşımızın nişanesi. (Lozan Barış Antlaşmasinin) 97.yıl dönümü, Cumhuriyetimizin büyük bir diploması zaferi olan "Hatay'ın ana vatana katılmasının 81.yıl dönümüdür. 


AYASOFYA İBADETE AÇILMASINI GURURU İÇİNDEYİZ
Bir taraftan Ayasofya Cami'nin açılış coşkusu yaşanan bir günde Türk olmanın gururuyla Ne Mutlu Türküm diye haykirirken başta büyük önder devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Milli Mücadele kahramanlarımızı. bu güzelim vatan Topraklarını bize yurt eden atalarımızı aramizdan ayrılan basın mensuplarını ve de gazilerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyoruz.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi