24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde İyi Parti’den Zonguldak Milletvekili Adayı olan Aydın Tümen ile Fehime Çakır, Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Demirci ile görüştü.

İYİ Parti Zonguldak İl ve Merkez İlçe yöneticilerinin de katıldığı ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal hazır bulundu.

İYİ Parti Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Aydın Tümen, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve sürecin olumsuzluklarının vatandaşlara yansımaya başladığını belirterek “Daha zor günler gelmeden Türkiye’nin bir anlayış değişikliğine ihtiyacı var. Yönetim anlayış ve sisteminin değişmesi gerekiyor.

Türkiye, toplumsal umutsuzluk ve mutsuzlukla karşı karşıya. İnanıyorum ki  Türk Milleti bu yeniden yapılanma ve şahlanma sürecine girecek. Biz İyi Parti olarak bu yapılanma ve şahlanma sürecini gerçekleştireceğiz” dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) Türkiye için çok önemli bir kurum olduğuna değinen Tümen, “TTK’nın geçmişte şaşalı dönemleri var. Bu dönem bir şekilde yeniden canlandırılmalı. Kıymetli bir varlığımız olan taşkömürü bu yurdun insanları tarafından çıkarılmalı ve kendi sanayimizde kullanılır hale gelmeli. Biz kendi öz kaynaklarımızı değerlendirerek kendi sanayimizde kullanmak ve ekonomiye kazandırmak zorundayız” dedi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de TTK’nın tarihinin en az sayıda işçisiyle en az üretimini gerçekleştirdiğini belirterek, “Yılda 5 milyar dolardan fazla paramızı kömür ithalatına ödüyoruz ama yerin altında, Zonguldak Havzası’nda 1,5 milyar ton taşkömürü rezervimiz var. Ancak işçi açıkları nedeniyle yeterince üretemiyoruz. 2009 yılından sonra toplu üretim işçisi alımı yapılmadı. Emeklilikler var. 7 bin 450 çalışan var. İşçi sayısı azaldığı için üretim 823 bin tona düştü.

Zonguldak verdiği vergiden daha az yatırım alan 11 ilden biri. Ve sürekli göç veriyor. Çünkü istihdam alanlarımız yok.

Bu nedenledir ki TTK’ya işçi alınmalı, sorunları çözülmeli. Biz üreterek sanayimizi ve ülkemiz ekonomisine daha çok katkı vermek istiyoruz. Bunun alt yapısı Zonguldak’ta var” dedi.

Editör: Haber Merkezi