CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nin Editör Masası’na konuk oldu. Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, önemli açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

TTK'DAN 2019 YILI SONUNDA 1250 KİŞİ EMEKLİ OLACAK

Cumhuriyet Halk Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan 2019 yılı sonuna kadar 1250 kişinin emekli olacağını belirterek, “Yıl sonuna kadar TTK'dan 1250 kişi emekli olmayı hak ediyor. Onun için Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun acil olarak işçiye ihtiyacı var."dedi.

ZONGULDAK'TA KAÇAK OCAKLARDA BİN KİŞİDEN FAZLA ÇALIŞAN VAR

Konuşmasında Zonguldak'ta Kaçak ocaklarda 1000 kişiden daha fazla kişinin çalıştığını ve bu sorunun büyük bir yara olduğunu belirten Milletvekilli Yavuzyılmaz, "Türkiye Taşkömürü Kurumu'na işçi alımında ilçe kontenjan sistemi getirilmeliydi. Sistem Zonguldak’ı tek olarak kabul etti. Birçok kişide ilçelerden belirli oranlarda işe giremedi.Ayrıca kaçak ocaklarda çalışanlarında TTK’ya alınması gerektiğine inanıyorum"dedi.

ZONGULDAK CANKURTARAN BİR ŞEHİRDİR

Zonguldak'ın en büyük özelliğini cankurtaran bir şehir olduğunu belirten Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Zonguldak cankurtaran bir şehirdir ülkemizde meydana gelen depremlerde ve doğal afetlerde Türkiye Taşkömürü Kurumu ekiplerimiz görev almaktadır ve dolayısıyla TTK ya işçi alınması da bu açıdan çok büyük bir önem taşımaktadır. Madenciler depremlerde ve doğal afetlerde yüzlerce binlerce insanın hayatını kurtardı bu göz ardı edilemez" dedi.

(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi