Zonguldak Kadastro İl Müdür Engin Reis, Ereğli, Çaycuma ve Alaplı’da kadastro yenileme çalışmalarını devam ettiğini söyledi.

Zonguldak’ın Ereğli, Alaplı ve Çaycuma ilçelerinde toplamda 46 köy ve mahallede kadastro yenileme çalışmalarını devam etiğini belirten Zonguldak Kadastro İl Müdür Engin Reis, “2018 yılından devam eden 22-A güncelleme kadastro çalışmalarımız devam ediyor ve önümüzdeki Temmuz ayının sonu gibi tamamlanacak. İnşallah O süre zarfında Ereğli ilçemizde, Çaycuma ilçemizde ve Alaplı ilçemizde toplamda 46 köy ve mahallede yapmakta olduğumuz yenileme çalışmaları sonuçlanacaktır. Çalışmalarımız şu an devam ediyor. Vatandaşlarımıza bu konuda memurlarımız tarafından kendilerine gerekli bilgi veriliyor. Bu bölgelerde kadastro çalışmaları eski yıllarda yapıldığı için, kadastrosu mekanik ve klasik yöntemle yapılmış, uygulama karnesi zayıf ve uygulama kabiliyeti yok. İşte uydu teknolojisi birlikte kadastroyu yeniliyoruz. İnşallah dediğim gibi önümüzdeki Temmuz ayında çalışmalarımızı tamamlayacağız” dedi.

HAVZA-İ FAHMİYE BAŞLIYOR

Zonguldak Kadastro İl Müdür Engin Reis ayrıca hemen ihaleye çıkarak Havza-i Fahmiye çalışmasına Şubat sonu gibi tekrar başlayacaklarını söyledi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi