İYİ Parti Zonguldak Başkanı Yavuz Erkmen, geçtiğimiz gün Kırıkkale'de bıçaklanmış halde bulunan ve Kozlu İhsaniye Camii’nde son yolculuğuna uğurlanan Elif Sinan hakkında açıklamada bulundu.
Erkmen açıklamasında kadın cinayetlerinin son bulmasını ve faillerine en ağır cezaların verilmesini talep ettiğini belirtti. Erkmen, Elif Sinan için yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;

“Kadın cinayetine kurban giden bizim bildiğimiz son isim.Ailesinin okumak için başka şehre gönderdiği ve bugün toprağa verdiğimiz gencecik kızımız.Bir kez daha buradan haykırıyoruz; kadın cinayetleri son bulsun.İstanbul Sözleşmesinin önemi bir kez daha bu acı olayla ortaya çıkmış oluyor. Sözleşmenin kaldırılması ile yapanların cesaretlendirilmesinin ne derece doğru, yanlış olduğunu kamuoyunun takdirine sunuyoruz.Bizler İstanbul Sözleşmesine sahip çıkıp, hiç bir kadınımızın öldürülme bir yana şiddete maruz kalmasını dahi kabul etmiyoruz.Faillerine en ağır cezaların verilmesini talep ediyoruz.Bir kez daha Elif Sinan kızımıza Allahtan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı, sabırlar diliyoruz.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi