Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, "Kadın kardeştir, evlattır; sevgi ve masumiyet kaynağıdır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Todun,"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak şunları söyledi 

*8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada kadınların, eşitlik, kalkınma, daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. Toplumumuzda ailenin temel taşı olarak görülen kadınlarımız, hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil etmektedir. Cennetin dahi anaların ayaklarının altında olduğu inancına sahip bir toplum olarak biliyoruz ki, her kadın kıymetlidir ve başımızın tacıdır. Kadın annedir; merhametin, şefkatin, sevginin ve fedakârlığın sembolüdür. Kadın eştir; sorumluluklarımızı paylaşan hayat yükümüze omuz verendir. Kadın kardeştir, evlattır; sevgi ve masumiyet kaynağıdır. Kadın eğitendir; evlatlarımızın ilk öğretmeni, yol göstericisidir.
Kadınlarımız, toplumların geleceğinin şekillenmesinde değerli katkılarda bulunmakta, yeni nesilleri karşılıksız sevgi ve hoşgörüyle yetiştirerek geleceğe hazırlamaktadırlar. Kadına değer veren ve onun saygınlığına sahip çıkan bir millet, aynı zamanda yarınlarına da aynı hassasiyeti gösteriyor demektir. Çünkü kadın, bildiğini çocuklarına da öğretir. Toplumu ilmik ilmik şekillendirir. Ne mutlu bize ki milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız.
Anne ve eş gibi en yüce ünvan ve değerleri uhdesinde barındıran; sevginin, fedakarlığın, merhametin, vefa ve cefanın en güzel anlam bulduğu; dünden yarına hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, başta şehit, gazi anneleri ile eşleri olmak üzere bizi biz yapan değerli kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi