8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Zonguldak Kadın Konukevi Müdürlüğünden hizmet alan kadınlarca hazırlanan el emeği ürünlerden oluşan serginin açılışı Vali Erdoğan Bektaş ile Eşi Esma Bektaş tarafından yapılmıştı.

9 ve 10 Mart tarihlerinde Zonguldak Halkının beğenisine sunulan sergi ilgi uyandırmış ve çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret edilmişti. 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ilimizde bir farkındalık oluşturan sergi sonunda elde edilen gelir ise Kadın Konukevinde kalan kadınların isteği doğrultusunda Mehmetçik Vakfına bağışlanmıştır. Konu ile ilgili olarak Zonguldak Kadın Konukevi Müdürü Sacide Kilci; “ Öncelikle sergimiz boyunca talimatları ve destekleriyle her zaman yanımızda olan Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş ile Değerli Eşi Esma Bektaş Hanımefendi’ye ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Kemal Gümrükçü’ye kadınlarımız adına teşekkür ediyoruz. Sergi sonrasında elde edilen gelir kadınlarımızın talepleri doğrultusunda Mehmetçik Vakfına bağışlanmıştır. Ülkemizin bağımsızlığı ile milletimizin huzurunu ve güvenliğini muhafaza etmek uğruna canlarını ortaya koyan Aziz Şehitlerimiz ile Kahraman Gazilerimize vefa borcumuzu bir nebze ödeyebilmek üzere sergiden elde edilen geliri bu şeklide değerlendirdik. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve ruhları ebediyete intikal etmiş gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, ailelerine ve yakınlarına saygılarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi