Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 85. yılını kutladı.Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Günay Gencalp ve meclis üyeleri basın toplantısı düzenleyerek seçme ve seçilme hakkının veriliş yıldönümünü kutladı.

Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Günay Gencalp, yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “Böyle günler bize örgütlerin önemini vede gücümüzü göstermektedir.Kadınlar hiç kimseden yardım beklememeli,kendine güveni ve gücüne inanmalıdır.Kadın karşı şiddetle sorunda,çözümde kadındadır. Çocukları yetiştiren annedir. Kız ve erkek çocuklarını yetiştirirken cinsyet ayrımı yapmaya,roller biz insanlar tarafından giydiriliyor.Erkekler ağa,paşa gibi yetiştirilirken,kız çocukları eziliyor.Anne evde denge unsuru olmalı ,babaya bile dur diyebilmeli.Çocuklarına örnek olması için,babayı güzel davranmaya teşvik etmeli vede uyarmalıdır.Hangi yasayı getirirsek getirelim ailede ve toplumda bu yetiştirilme sorunları aşılmadan ,temel eğitimde.hatta anasınıfında bu yönde eğitim metodlarıyle dersler verilmeden ,toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmadan yasalların bir anlamı kalmamaktadır.
Sessiz kaldığımız sürece toplumda değişim olmaz.Herkes ilk önce kedinden başlamalı.Şiddet davranışı ve dili ,toplumda azalacağına artarak devam etmektedir.Bugün dünya üzerinde yaşayan ,kadıınların %50si şiddet görüyor.Türkiye’de ise kadına şiddette durum içler acısıdır. Yapılan araştırmalar kadınların %50 lerin çok üzerinde, hayatlarının belli dönemlerinde şiddet uygulandığını gösteriyor.Demekki burda bir sorun vardır.Bu sorunu gidermekte biz kadınlara,sonrada yasaları düzenleyenlere düşmektedir.Bu haksız ve insanlık dışı tutumlara bir kez daha ama bu sefer somut adımlar atarak dur demenin,durduracak önemleri almanın zamanı geldide geçiyor.Kadınlara ve çocuklara yönelik istismar,taciz ve cinayetlerin engellenebilmesi,bu davalarda cezaların caydırıcı ve ibret verici olabilmesi için üst sınırlar yükseltilmeli , iyi hal ve tahrik indirimleri kaldırılmalı ve ceza alanlar olası af kapsamları dışında tutulmalıdır. Güçlü ve sağlam bir toplum için KADINA ŞİDDETE HAYIR” 
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi