3 önemli beklenti

Zonguldak Bakkallar, Tekel Bayileri ve Kantinciler Odası Başkanı Kadir Habiboğlu, kent esnafının sorunlarını ve beklentilerini dile getiren bir açıklama yaptı.

Esnaf ve sanatkarların pandemi nedeniyle zor günler yaşadığını belirten Habiboğlu, bazı işyerlerimiz pandemi nedeniyle çalışamıyor, ekonomik sıkıntı had safhada, esnafımız varoluş mücadelesi veriyor" şeklinde konuştu.

Esnaf ve sanatkarların Hükümetten pandemi dönemine özel destek ve yardımlar beklediğini belirten Habiboğlu, " Özellikle üç konuda beklentimiz vardır. 

Birincisi, kira stopajını ve vergisini kirayı alan mülk sahiplerinin ödemesi

İkincisi, pandemi nedeniyle bir süre için devlet tarafından kapatılan, çalışamayan esnafımızdan, çalışmadıkları, para kazanamadıkları dönem için Bağ-Kur primi istenmemesi, ya da bu süreye ilişkin primlerin devlet tarafından ödenmesi

Üçüncüsü ise, tüm dünyadaki örneklerinde görüldüğü gibi büyük alışveriş merkezlerinin, yani AVM'lerin haftada bir gün tatil edilmesi.

Bu takdirde bir günlük süre bile esnafımız için faydalı olacak, üstelik AVM çalışanları da istirahat etme fırsatını bulmuş olacaktır." dedi.

Pandemi dönemine ilişkin olarak Hükümetçe çıkarılması öngörülen ekonomik ceza affının da bir an önce çıkarılmasını beklediklerini vurgulayan Kadir Habiboğlu, " Esnaf ve sanatkarlarımız bu yasal düzenlemenin de bir an önce gerçekleşmesini bekliyor" şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi