“Kadro istiyoruz”

Taşeron çalışanlarından CHP’ye ziyaret

Taşerondan kadroya geçemeyenler Cumhuriyet Halk Partisi'ni ziyaret etti.

Zonguldak genelinde bulunan kamu hastanelerinde ve kamu kurumlarında taşeron olarak çalışıp ta kadroya alınmayan işçileri temsilen bir grup Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman’ı ziyaret etti.

Ziyarette taşerondan kadroya geçemeyenler kadro talep ettiler.

ZAMAN: HAKLARI VERİLSİN VE MAĞDURİYETLERİ GİDERİLSİN

CHP Merkez ilçe başkanı Fikret zaman yaptığı açıklamada, “2015 yılındaki seçimlerde, 7 Haziran- 1 Kasım seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin programında olan taşerondaki işçilerin kadroya alınması söz konusuydu. Taşeronların kadroya alınması gerçekleştirdi ancak burada ciddi olarak sıkıntılar var. 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile birlikte birçok çeşitli yerlerde çalışan Belediyelerde kanunun çeşitli yerlerinde çalışan insanlar insanlar işsiz kalacaklar. Biz bunu haksız ve uygulama olduğunu söylüyoruz. Bunları neticede okullarında çalışan işçiler ve yarın yapacak mutlaka birileri olacaktır. Böylesi tecrübeli insanları göndermek yerine insanların sokağa bırakıp da yerine yenilerini alınmasını kabul edemeyiz. Sağlık alanında çalışan bu arkadaşlarımız da yaklaşık Zonguldak'ta 105 kişi. Türkiye genelinde ise 3 bin civarında. Bunlar KHK ile sokağa atılacaklar.

Bu da AKP'nin yaptığı yanlış yollardan bir tanesidir. Bir başka yanlış uygulama daha Gerçekten bundan 6 yıl içerisinde eğitimde sağlıkta iş hayatında ciddi sıkıntıları var. Biz bunla da Yanlış olanları kamuoyuyla paylaşmak zorundayız.  Türkiye taşkömürü Kurumu da Yaklaşık 700 insan Farklı ücretlerle beraber çalışmakta. Eşit işe eşit ücret anlamında baktığımızda dengesiz bir uygulama TTK da var. Bununda sorumlusu siyasi iradedir. Bu yanlıştır ve bu yanlıştan mutlaka vazgeçilmesi gerekiyor”

KAPSAM DIŞI KALDIK VE KADRO HAKIMIZI İSTİYORUZ

Kamu Hastaneleri dezenfeksiyon ve sterilizasyon personelleri ve TTK var iş yeri adına açıklama yapan Emine Özgün’de,

“Bizler Zonguldak kamu hastanelerinde Devrek, Ereğli Merkez ve fakülte hastanelerinde staj sterilizasyon ve dezenfeksiyon hizmetli alımı kapsamında çalışıyoruz. 690 sayılı KYK da taşerona kadro verilmesi konusunda biz ve binlerce emekçi kapsam dışı kalmıştır. Servis çalışanları, kiralık araç şoförleri, emekliliği gelmiş olanlar ve yeni ekipte çalışanlar binlerce işçi ve TTK’da lavuvar ve 

Kimler var işçilerimiz ve güvenlik için değil Yani büyük bir çoğunluk kapsam dışı kaldı.  Çalışma bakanı şartsız şurtsuz kadro verileceğini söylemişti ama hiçte öyle değil. Bizi hala mağduruz. Kapsam dışı bırakıldık. Kamuda çalışan bizlere ayrımcılık uygulanmıştır. Kamu taşeronları olarak hakkımızı olan kadroyu istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi