AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi UÇAR, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin hürriyet ve istikbali için tüm yokluk ve imkansızlıklar içerisinde yazdığı destansı mücadelenin adı olduğunu ifade eden Hamdi UÇAR “ 18 Mart; vatan topraklarını bin bir zorluk ve yoklukla canları pahasına koruyan kahraman Mehmetçiğin vatan sevgisinin ne demek olduğunu tüm dünyaya gösterdiği şanlı bir zaferdir” dedi 

Uçar şunları söyledi:
“Birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerimiz, ‘Çanakkale Geçilmez’ nidasıyla tarihin akışını değiştirmiş, tarihe yeni bir yön tayin etmiştir.  Milletimiz, yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve sarsılmaz bir inanç sayesinde kazandığı bu zaferle, hem milli tarihimizi, hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiştir. Kahraman Mehmetçiğimiz tarihi kalemle değil, kanları ile yazmıştır. Çanakkale’de, 1915’te bir kez daha görülmüştür ki, yeryüzündeki hiçbir silah, vatan ve millet sevgisine karşı muzaffer olamayacaktır. Şehitlerimizi Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı ve rahmetle yad ederken, yaşayan gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum”

Editör: Haber Merkezi